Arno Gujon ponovo nije mogao na KiM: Srce mi je teško! (FOTO, VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
256

Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ već 14 godina svake godine pred praznike nosi pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Međutim, ove godine prvi put neće moći to da učini lično, jer mu je onemogućeno da pređe administrativnu granicu.

On je 10. septembra zadržan na administrativnom punktu Merdare i zabranjeno mu je da uđe na KiM, a zabrana ulaska i dalje važi.

Međutim, zajedno sa humanitarcima iz organizacije otišao je sinoć na Jarinje, sa prikupljenom pomoći za Srbe, koju su francuski volonteri preneli na KiM.

„Ove godine, posle 14 godina od kada vodim svake godine božićni konvoj, morao sam da se vratim nazad prema centralnoj Srbiji. Srce mi je teško večeras, ali srećan sam što će se naša solidarnost nastaviti“, napisao je Gujon na Tviter profilu.

On je naglasio da su volonteri iz Francuske ušli na Kosovo i Metohiju preko prelaza Jarinje.
„Nisu imali problema ni zadržavanja od strane kosovskih službi. Moći će već sutra da počnu sa deljenjem humanitarne pomoći koju smo delom dovezli iz Francuske i delom kupili na licu mesta. Nažalost, ove godine neću moći da idem sa njima, i dalje stoji zabrana ulaska na KiM, 14. godinu za redom sam išao svake godine u ovo vreme na Kosmet, ali ovog puta nažalost neću moći. Biću svim srcem i svim svojim mislima sa njima i žao mi je što ne mogu da pređem taj administrativni prelaz. Pozdravljam sve svoje prijatelja na KiM, sve vas u centralnoj Srbiji. Nastavljamo borbu, humanost i solidarnost nisu isprazne reči, nastavljamo“, rekao je Gujon u videu koji je snimio na Jarinju, dok je čekao da humanitarci iz njegove organizaciej uđu na Kosovo i Metohiju.

Prema dosadašnjim procenama Arno Gujon je na razlilite načine Srbima na Kosovu donirao više od 5 miliona evra.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More