Naša zemlja u društvu prestižnih svetskih destinacija! Poznati portal preporučio Srbiju!

FOTO: Wikipedia
233

Jedno od vodećih turističkih informativnih glasila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, portal WhatsOn.ae, uvrstio je Srbiju na listu preporučenih destinacija za letnja putovanja državljana i rezidenata Dubaija što će, kako se očekuje se, doprineti povećanju broja turista iz te zemlje.

WhatsOn koji je u 2020. godini zabeležio preko tri miliona individualnih poseta, navodi da se u Srbiju može bezbedno putovati i da se turistički objekti, restorani i šoping centri ponovo otvaraju širom zemlje, kaže se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Dodatno, WhatsOn najavljuje obnavljanje putničkog aviosaobraćaja izmedju Dubaija i Srbije od 4. jula. Centar za ekonomske odnose Privredne komore Srbije, Predstavništvo u Dubaiju kao i Udruženje za turizam PKS u saradnji sa hotelijerima i agencijama, narednih nekoliko meseci intenzivno će promovisati Srbiju kao željenu destinaciju za odmor.

“Uvrštavanje Srbije na listu preporučenih destinacija od strane prestižnog magazina kao što je WhatsOn pokazuje da naš rad na jačanju vidljivosti i prepoznatljivosti Srbije daje rezultate. Srbija treba da pokaže čitavom svetu lepotu svoje istorije i prirode. Zahvaljujući zalaganju kolega iz PKS i predsednika Marka Čadeža, Privredna komora Srbije obavestila je još pre nekoliko dana partnere iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o spremnosti da dočekamo putnike iz ove zemlje”, kaže Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dodatno, najava obnavljanja aviosaobraćaja izmedju Dubaija i Beograda potvrđuje da mere, preduzete na suzbijanju pandemije kovid-19, daju rezultate, ocenio je Selaković.

On je pozvao sve građane Srbije koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i druge rezidente UAE koji mogu da putuju u Srbiju u bezviznom režimu, da godišnji odmor provedu u Srbiji i na taj način doprinesu oporavku domaće turističke privrede.

Pored Srbije, na listi destinacija WhatsOn-a, preporučenih za putovanje državljana i rezidenata Dubaija, nalaze se i Kipar, Grčka, Sejšeli, Maldivi, Island, Egipat, Malta, Liban, Šri Lanka, Tanzanija, Turska i Tunis.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More