ČIKAGO POSTEPENO UKIDA MERE: Počinju sa radom restorani, bioskopi, teretane…

foto: Pixabay.com
140

Sva četiri regiona države Ilinois u petak bi trebalo da pređu u četvrtu fazu otvaranja posle izbijanja koronavirusa.

Vlada J.B. Pritzkera u ponedeljak je objavila nove smernice za “Obnovu Ilinoisa” koje vraćaju nekoliko industrija na noge, počev od restoranske usluge u zatvorenim prostorijama, odlazak u bioskope, pozorišta, muzeje, zoo-vrt, fitnes i rekreativne centre…

Okupljanja će, za razliku od treće faze koja je bila na snazi od 1. juna, umesto dosadašnjih deset, biti dozvoljena za maksimum 50 ljudi, a praktikovaće se i socijalna distanca od najmanje dva metra.

“Tokom poslednja četiri meseca, udruženi smo u zajedničkoj borbi da zaštititimo jedni druge. Ostanak kod kuće i praktikovanje socijalnog distanciranja urodile su rezultatom da stopa novih slučajeva COVID-19 i dalje opada i da je svaki region u celoj državi spreman da pređe na fazu 4 plana obnove države Ilinois”, rekao je Pritzker.

On je naglasio da će na snazi ostati preporuke nošenja maske za lice i poštovanja saveta zdravstvenih radnika.

Napomena je da sve što se bude otvaralo biće u funkciji “sa ograničenim kapacitetom i odgovarajućim zaštitnim merama”.

Paralelno sa procesom ulaska države Ilinois u četvrtu fazu otvaranja u petak, 26. juna, i barovi, pivnice i restorani u Čikagu ponovo će moći da da stave na raspolaganje svoje unutrašnje kapacitete gostima!

Prema rečima gradonačelnice Lori Lajtfut, ti zatvoreni kapaciteti biće svedeni na 25 odsto, za maksimalno 50 osoba po prostoriji ili spratu.

Pravilnik podrazumeva da će gosti sedeti za stolovima koji su udaljeni najmanje šest stopa, odnosno dva metra, sa deset ili manje ljudi za stolom.

Sedenje u barovima i pivnicama u kojima se ne služi hrana biće ograničeno na najviše dva sata vremena.

Prodaja alkohola u barovima i restoranima vršiće se najaksanije do 23:00. svake noći, dok se prodaja alkohola za nošenje ili dostavu završava u 21:00 sat.

Gosti se obavezuju da nose maske prilikom ulaska ili izlaska iz ugostiteljskih lokala i toaleta, dok za vreme obedovanja ne moraju nositi zaštitnu masku.

Osoblje će takođe nositi maske i biti u obavezi da dezinfikuje stolove i stolice na svakih pola sata.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More