Korona buknula! Još jedno žarište u Nemačkoj! (FOTO)

Foto: Tanjug/ David Inderlied/dpa via AP
537

Još jedno preduzeće za proizvodnju i prodaju mesa u Nemačkoj postalo je žarište korona virusa, i ovoga puta u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

Kako je saopštio okrug Vezel, u pogonu za proizvodnju kebaba “Öztas Dönerproduktion GmbH & Co KG” u Mersu, kod Duizburga, 17 od 275 zaposlenih radnika pozitivno je na korona virus. Kako se navodi, zaraženi su u karantinu, kao i još 43 radnika u okviru mera predostrožnosti, piše “Blic”.

U sredu su testirani svi radnici pogona za proizvodnju kebaba, saopštili su zvaničnici okruga, rezultata za sada nema. Pogon je privremeno zatvoren.

Manji broj zaposlenih će, međutim, i narednih dana uz poštovanje mera predostrožnosti “nastaviti s preradom već isporučenog mesa, kako se ne bi pokvarilo”, saopštili su zvaničnici. Kako se navodi, ovde vladaju “izvrsni higijenski uslovi” i radnici ne žive u masovnom smeštaju, prenosi “Bild”.

Početkom maja zaraza korona virusom izbila je u fabrici za pakovanje mesa “Vestflajš” u Kesfeldu, a nedavno je zabeležen znatno teži slučaj masovne infekcije u fabrici koncerna “Tenis” u Reda-Videnbriku, u okrugu Giterslo, gde je prema, najnovijim podacima, broj zaraženih premašio 2.000.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More