Svetski a naš! Stefan Unić naš novi Tesla, dobio svetska priznanja a evo šta kaže o tome!

Foto: PrintScreen/Fb profil Stefan Unić
962

Srpski biser iz Trstenika, genijalni naučnik, inovator i istraživač Stefan Unić (22). Nauku je zavoleo kada je uvideo koliko mogućnosti pruža. Mladi genijalac Srbiji je doneo mnogo nagrada do sada.

Stefan je rođen 21. januara 1998. godine u Kruševcu. Završio je osnovnu školu u Stopanji, a potom srednju tehničku školu u Trsteniku. Trenutno studira proizvodno mašinstvo na Akademiji strukovnih studija Šumadije, student je druge godine i odličan je sa svim desetkama, piše portal “Niške vesti“.

Stefan iza sebe ima puno nagrada osvojenih na opštinskim, regionalnim, državnim, nacionalnim, internacionalnim i evropskim takmičenjima iz raznih oblasti. Dobitnik je nekoliko priznanja za počasnog gosta na više od deset sajmova u sveta. Svetski je priznat inovator i istraživač iz Srbije. Mentor je mladim naučnim timovima i predstavnik Srbije iz oblasti ekologije na raznim seminarima i konferencijama sveta. Trudi se i prati naučna istraživanja na svetskom nivou. Govori engleski jezik i služi se Nemačkim jezikom. Živi i studira u Trsteniku.

Srpski student mladi pronalazač! Dobio je ponude iz inostranstva ali Stefan želi da njegov izum ostane u Srbiji (FOTO)

U plemenitoj želji da pomogne, naučnik Stefan Unić nedavno je napravio poseban projekat za Srbiju u vezi prečišćavanja zagađene vode i time osvojio najviša priznanja.

Kada kažu kako na mladima svet ostaje, zasigurno misle na mlade poput Stefana Unića. Verujte, nakon ovog teksta će vam biti jasno da svet zaista ostaje na mladima, baš ovakvim kao Stefan.

Nada se da će u životu tek postati naučnik, jer se sada, kako dodaje samo bavi onim što voli i srećan je što nailazi na podršku različitih osoba.

„Zvanje „najboljeg naučnika, inovatora i istraživača na svetu“ je ogromna čast i veoma mi godi, ali prestižne nagrade koje dobijam su potvrda da ono što radim je potvrđeno i dobro, i motivišu me da nastavim još boljim tempom nego do sada. Imati ova zvanja su danas privilegija i ogromna satisfakcija za dalji rad“, skromno dodaje Stefan.

Izvor Niške vesti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More