Seničić objasnio prava putnika, evo šta vas čeka ako se zatvore granice!

Foto: printscreen/youtube
821

Veliki broj ljudi ni ovog leta ne želi da propusti letovanje na moru, uprkos činjenici da i dalje postoji strah od velikog širenja korona virusa. Ono što najviše interesuje mnoge turiste jesu njihova prava u slučaju ponovnog izbijanja epidemije ili zatvaranja granica.

Ako ste i vi rešili da ovog leta otputujete u neku od popularnih destinacija ili još uvek razmišljate da li da uplatite svoj turistički aranžman, onda je važno da na vreme da znate šta bi moglo da se desi u kriznim situacijama u zemlji, prenosi Telegraf.

Ukoliko otputujete u neku od popularnih letnjih odmarališta, a naglo skoči broj obolelih koji dovodi do teške epidemiološke situacije ili se zatvore granice, obaveza organizatora putovanja jeste da organizuje povratak.

To važi i za izmenjene vanredne okolnosti, otkrio je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) za “RTS”.

“Mi sad ipak pričamo o zemljama koje su nama dostupne na najjednostavniji mogući način drumskim putem. Veći je problem sa ovima koji se nalaze na dalekim destinacijama, kojima je potrebno da organizujete avio prevoz”, kazao je Seničić.

Seničić objašnjava da u tom slučaju putnici moraju da znaju kada se leti na takve destinacije, jer u situaciji više sile prestaje obaveza organizatora putovanja da vam organizuje povratak ukoliko je to nemoguće kako je bilo planirano.

Dakle, ako je reč o putovanju u Grčku sigurno ćete moći da se vratite u našu zemlju.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More