Krasila je naslovnicu američkog VOGA, bila potomak Karađorđevića, a njena smrt je i dalje MISTERIJA (FOTO)

Foto: Vikipedija/Milena sa majkom Danicom
287

Milena Pavlović-Barili svestrana je umetnica čiji je talenat zadivio celi svet!

Rođena je u Požarevcu 05.novembra 1909. kao jedino dete Danice Pavlović. Danica je bila potomak najstarije Karađorđeve sestre Save, a njen suprug italijanski kompozitor Bruna Barilija potiče iz umetničke porodice. Srela ga je na muzičkoj akademiji, piše “Blic”

Foto: Vikipedija/Sava Karađorđević, Karađorđeva najstarija ćerka/ Milenina čukunbaba

U petoj godini Milena je čitala novine i učila italijanski, nemački i francuski. Sa sedam je napisala svoju prvu knjigu o smrti. U osmom mesecu života ustanovljena joj je bolest srca koja ju je pratila tokom celog života.

Foto: Vikipedija/Autoportret Milena

Kao čudo od deteta, sa 12 godina upisuje slikarstvo u Beogradu, a školovala se i u Minhenu. Imala je izložbe u Beogradu, Požarevcu, Londonu, Parizu i Njujorku, a objavila je i 60 pesama.

Nijedan grad u državi nije hteo da je zaposli kao nastavnicu likovnog. Od prodate slike razočarana i osiromašena kupuje kartu za Njujork.

Foto: Vikipedija/Milenin otac Bruno

U Americi je provela poslednjih 6 godina života gde se bavila ilustracijom, dizajnom, kostimom i scenografijom a njene ilustracije i kreacije objavljivane u Vogu i Harpers bazaru.

Tokom Drugog svetskog rata materijano je pomagala porodicu i prijatelje. Želela je da se vrati u domovinu ali to nikada nije dočekala.

Foto: Vikipedija/Akademija u Minhenu

Preminula je nakon dve godine udaje za oficira Roberta Tomasa Goselinija. Sa njim je ostvarila bogat i lagodan život.

Neki smatraju da je za smrt kriv pad sa konja, drugi da je u pitanju srčani udar. Tog 6.marta umrla je nakon što je otišla na spavanje.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More