Zoran sprečio otmicu devojčice u Nemačkoj i postao heroj (VIDEO)

Foto: printscreen/ Facebook Bild news
1,005

U Nemačkoj su učestale vesti o otmici dece, a upravo je jedan Srbin koji živi u toj zemlji, Zoran Z, uspeo da spreči takvo krivično delo i postao heroj o kojem pišu brojni nemački mediji.

Da nije bilo vlasnika kioska Zorana Z, priča iz berlinskog parka u kojoj je nepoznati muškarac jednostavno poveo sa sobom dete u trenutku majčine nepažnje, mogla je da drugačije da se završi.

To je primetila jedna majka, koja se, kako prenose mediji, spremala da krene kući sa svojom ćerkom.

Osamnaestog juna 2020. oko 19.30 na ograđenom igralištu površine 860 kvadratnih metara na Bokshagener placu bilo je mnogo roditelja s malom decom.

Među njima je bila i Hajke S. (ime promenila redakcija „Berliner cajtunga“), koja se upravo spremala da krene kući s dvogodišnjom ćerkicom kada je neposredno ispred kapije primetila neobičnu scenu.

Devojčica u tamnoplavoj letnjoj haljinici skakutala je oko izlaza, majka, koja je s nekim razgovarala na trenutak ju je izgubila iz vida i nije primetila krupnog čoveka sa neurednom bradom i kosom, koji se obratio devojčici.

– Unutrašnji glas mi je govorio da tu nešto nije u redu. Onda se sve brzo odigravalo: uhvatio je devojčicu za ruku i krenuo, a dete ga je jednostavno pratilo. Bilo mi je jasno da moram nešto da preduzmem – kaže Hajke, koja je, držeći ćerku za ruku, potrčala prema kiosku koji drži Zoran Z. (44) i pozvala ga u pomoć.

Zoran se nije premišljao ni trenutka, pojurio je za muškarcem, koji je devojčicu podigao na krkače i ubedio ga da vrati dete majci.

Na snimku mobilnim telefonom emitovanom na „Bild njuzu“ vidi se kako Zoran prati muškarca i pita ga zašto je uzeo dete iz parka.

– Nije mi jasno kako nemački roditelji ostavljaju decu samu kod kuće s nekim bebisiterima, užas – odgovorio je on.

Zoran je insistirao da dete vrati majci, koja je u parku, na šta je ovaj na kraju pristao.


– Bio sam ovde, došao sam biciklom – izjavio je Zoran za “Bild njuz”. Došla je ta žena, vikala je: „Zorane, Zorane, mislim da je onaj čovek oteo dete. Pomozi!“ Potrčao sam, zaustavio sam ga i pitao da je to njegovo dete. Odmah je rekao da nije. Pristao je da se vratimo. I sve se dobro završilo. Veoma sam ponosan, zahvaljujem Bogu što sam u pravo vreme bio na pravom mestu – izajvio je za „Bild njuz“.

Muškarac je uhapšen, uzeli su mu otiske prstiju i krv, ali je iste večeri pušten, jer „u tom trenutku nije bilo osnova za izdavanje naloga za hapšenje“, izjavio je predstavnik policije.

Kako prenosi „Berliner cajtung“, nema opasnosti od bekstva, a prema proceni Pokrajinske kriminalističke službe za delikte nad decom, reč je o psihički poremećenom čoveku, bez prepoznatljivih sklonosti ka pedofiliji, prenosi „Berliner cajtung“.

Slučaj je prijavljen Socijalno-psihološkoj službi okruga, koji će proveriti da li ima osnova za njegovo smeštanje u bolnicu.

U toku je istraga zbog sumnje za otmicu maloletnog deteta.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More