Krizni štab u još jednom srpskom gradu proglasio vanrednu situaciju!

FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs
929

VRANJE – Krizni štab grada Vranja doneo je danas odluku da u tom gradu se proglasi vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih virusom korona.

Kako je naveo gradonačelnik Slobodan Milenković, u Vranju je Z ZJZ ocenio situaciju kao “nestabilnu i tešku”, posle čega uvođenje vanrednih mera više nije dolazilo u pitanje.

“Štab je samo čekao signal iz Beograda i ne više od pola sata posle donošenja odluka republičkog Kriznog štaba, doneo i ovu lokalnu meru”, kazao je Milenković u video snimku koji je objavljen na Fejsbuk stranici Grada.

Krizni štab traži da se proglasi VANREDNA SITUACIJA! U ovom srpskom gradu nagli skok zaraženih!

Milenković kaže da će se pooštriti sve mere koje je propisala lokalna samouprava, kao i da će se sprovesti sve mere koje je danas usvojio Krizni štab na nivou Republike.

Dodao je da za sada neće biti ograničavanja radnog vremene kafana i kafića.

“Našem narodu treba motka”, u Kragujevcu proglašena vanredna situacija, a oglasio se i gradonačelnik! (FOTO, VIDEO)

Za 8 dana 140 novoobolelih!

Za osam dana, od 19. do 27. juna, u Vranju je potvrđeno još 140 novoobolelih od Kovida-19, kaže epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u tom gradu Slađan Stanković i dodaje da je u toku postupak otvaranja kovid bolnice u Surdulici.

Stanković je Tanjugu rekao da se očekuju rezultati za još 63 uzorka i naveo da je u dve kovid bolnice u Vranju smešteno 98 pacijenata i da se uglavnom radi o srednjim i teškim slučajevima, sa upalom pluća, koje su kako dodaje, stabilne.

Od početka epidemije Vranje ima 544 obolelih, zaključno sa 27. junom, kada je poslednje uzorkovanje obuhvatilo 84 uzorka, od kojih su se 32 pokazala kao pozitivna, kaže Stanković.

Dodaje da je do sada izlečeno 213 osoba, a umrlo osam pacijenata, te da se za još jednog pacijenta utvrđuje da li je preminuo od korone.

Podaci od subote su pokazali i da je zabeležen po jedan novooboleli u Preševu, Bujanovcu, Surdulici i Vladičinom Hanu, navodi sagovornik i dodaje da je zaključno sa tim danom u Vranju ukupno testirano 6.376 osoba.

Čekaju se rezultati za još 63 uzorka, koji su poslati Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More