“Srbija ima dovoljno lekara, ali su dobrodošli svi koji žele da dođu u Srbiju i pomognu”

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
137

Srbija ima dovoljno lekara, ali su dobrodošli svi koji žele da dođu u Srbiju i pomognu, rekla je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da Vlada Srbije još nije dobila nijedan zahtev lekara iz drugih država koji žele da dođu u Novi Pazar da pomognu.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da li će doći lekari iz drugih država da pomognu našim lekarima, iz kojih zemalja i kada.

“Svako je dobrodošao da pomogne. Mi možemo sami, ali ako još neko želi da pomogne, još bolje. Mi do sada nismo dobili zahtev ni za jednu osobu, iz bilo koje države, iako sam čula od ministra Ljajića da su zainteresovani doktori iz Sarajeva i BiH ali da se čeka da dobiju dozvolu od Vlade Srbije”, rekla je Brnabić i dodala da niko nije poslao vladi upit niti izrazio želju da dođe.

Kako je istakla, niko zvanično nije poslao zahtev, niti izrazio želju da pomogne.

Premijerka ističe da u Novom Pazaru pomažu zdravstveni radnici iz Kragujevca i Kraljeva.

“Videćemo ako bude potrebno da pošaljemo još ljudi iz Gornjeg Milanovca i Čačka, a sada sve funkcioniše kako treba”, rekla je.

Brnabić je rekla da je to još jedna od tih stvari gde neko kaže kako hoće da pomogne, da nije zvanično još tražio, ali da je lepo za medije da kaže da “samo što nije”.

Premijerka je povodom navoda o sakupljanju vitamina za zaražene da uvek podržava filantropiju, ali i poručila: “Samo kažite pravu istinu – da ovde ničega ne fali”.

Dodaje da je svaka pomoć dobrodošla, ali da treba videti kako i gde da se raspodeli.

“Država je sve obezbedila i ovde i drugde”, naglasila je Brnabić i podsetila da je država primala donacije sa svih strana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More