Ivana radi u Grčkoj: Opisuje kakva je situacija na plažama, kakve su cene, ali i šta je oduševilo Srbe

3,009

Ivana Đurđević iz Kragujevca koja godinama radi u Grčkoj javila nam se sa lica mesta i evo šta je zabeležila, piše zena.blic.rs.

Ivana Đurđević je u Kala Neri na Pilionu u Grčkoj od 26. juna: “Doputovala sam autobusom, nisu nas testirali, nije bilo gužve na granicama, nikada brže nisam stigla nego ove godine”.

Kragujevčanka radi kao predstavnik naših turističkih agencija i ostaje cele letnje sezone do kraja septembra.

“Na plažama se poštuje fizička distanca, konobari nose maske, a smeštajni objekti su dezinfikovani po svim merama i protokolima grčke vlade”, opisuje Ivana i dodaje da na poluostvru Pilion od početka epidemije nije bilo zaraženih kao da ih nema ni sada.

Gosti iz Srbije su oduševljeni, a posebno im se dopada što nema velikih gužvi pa na plaži mogu da lako pronađu kutak za sebe.

“Grci su naše turiste dočekali raširenih ruku, presrećni su što dolaze”, kaže nam.

Broj turista iz naše zemlje, naravno, nije isti kao prethodnih godina, ali Ivana dodaje da se u narednom periodu očekuje dolazak većeg broja ljudi iz Srbije.

Kada su u pitanju cene u barovima na plažama, tu je situacija sledeća: “Cene su iste kao prošle godine, ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju, dovoljno je da naručite piće”.

A cenovnik kaže da je za limunadu potrebno izdvojiti 3, 5 evra odnosno oko 420 dinara, koliko košta i sveže ceđena pomorandža. Sendvič se naplaćuje 3, 5 evra, a voda od 0, 5 evra do 1, 5 evra u zavisnosti od količine. Ako želite da na plaži uživate u zalogajima salate, to će vas koštati od 6 do 6,5 evra, dok je cena ovog obroka niža u restoranima.

Izvor zena.blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More