NOVE MERE VLADE! U gradovima i opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija uvode se ZABRANE I RESTRIKCIJE

foto Pixabay.com
153

Vlada Srbije je danas propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid- 19 u onim gradovima i opštinama u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Takođe, neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija. Još jedna od usvojenih mera je i ograničen rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 sati.

Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, navodi se da je neophodna puna primena svih preventivnih mera. U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica).

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More