Šok na aerodromu “Nikola Tesla”! Srpski državljani nisu mogli u Francusku! Dobili ovo obrazloženje!

FOTO: Wikipedia
8,802

Iako je juče objavljena vest da je Francuska dozvolila ulazak srpskih državljana u tu zemlju od 01. jula, danas je ipak nastao pravi haos na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Naime, dosta srpskih državljana je vraćeno i nije im dozvoljen ulazak u avion za Pariz sa obrazloženjem da aerodrom “Nikola Tesla” još uvek nije dobio zvaničan dopis francuskih vlasti da srpski državljani mogu u tu zemlju, prenosi “Telegraf”.

Kako za portal “SSUP.fr” kaže Davorin Milošević, nezadovoljstvo je veliko među ljudima koji su vraćeni, a proveravane su boravišne dozvole i vize, studiozno i pažljivo.

“Dozvoljen je ulazak u avion samo francuskim državljanima i onima koji imaju boravišnu dozvolu ili vizu. U obrazloženju zaposlenih na aerodromu se navodi da im nije stigao do ovog trenutka dopis iz Francuske koji dopušta srpskim državljanima da uđu u Francusku”, kaže on.

Jedna od vraćanih putnica sa aerodroma Vesna Kuzmanović, napisala je u grupi “Svi Srbi u Parizu” na Fejsbuku da je vraćena sa aerodroma uz obrazloženje da nema još uvek zvaničnog dopisa.

“Što se tiče putovanja za Francusku sa turističkom vizom još uvek nije moguće. Upravo sam vraćena sa aerodroma uz objašnjenje da Francuska ipak nije dala zvanično odobrenje za normalno putovanje što se tiče turista”, napisala je.

Da li je u pitanju administrativna omaška ili će Francuska slediti stav Austrije i Nemačke ostaje da se vidi. U svakom slučaju Evropska unija je još jednom dokazala da veoma teško donosi zajedničke odluke koje ovoga puta utiču na veliko maltretiranje ljudi.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More