Druga faza dopunske nastave srpskog jezika u Sloveniji

Foto: PixaBay
57

Na sastanku predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Saveza Srba Slovenije dogovorena je realizacija druge faze uvođenja dopunske nastave srpskog jezika u osnovnim školama u Sloveniji i raspisivanje konkursa za nastavnike koji će biti angažovani u osnovnoškolskoj nastavi na koju je prijavljeno više od 1.400 dece iz cele Slovenije.

Kako je saopštio Savez Srba Slovenije, bez obzira na odloženu posetu ministra Šarčevića Sloveniji zbog trenutnog stanja usled pandemije, druga faza ovog projekta uspešno se nastavlja.

Savez Srba Slovenije zahvalio je svim koordinatorima, pojedincima, srpskim kulturno-umetničkim društvima i udruženjima u Sloveniji, koji su u periodu od kraja oktobra 2019. do početka marta ove godine radili na prikupljanju prijava dece za dopunsku nastavu srpskog jezika.

U daljoj fazi, projekat uvođenja dopunske nastave srpskog jezika u osnovnim školama u Sloveniji biće u nadležnosti resornih Ministarstava Srbije i Slovenije, Ambasade Republike Srbije u Sloveniji i Saveza Srba Slovenije.

Potpredsednica Saveza Srba Slovenije i predstavnica srpske zajednice u Savetu Vlade Slovenije Vesna Bajić Stojiljković zahvalila je ministru prosvete Mladenu Šarčeviću na ukazanom poverenju da taj Savez bude i dalje aktivno uključen u realizaciju ovog projekta koji je, kako je istakla, od izuzetnog značaja za celokupnu srpsku zajednicu u Sloveniji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More