Boban je vodič u Pargi: “Cene su gotovo istovetne kao i prošle godine, distanca na plaži je obavezna”

Youtube printscreen
1,716

Sasvim je logično što se mnogi pitaju poslednjih dana šta će se desiti ako bude utvrđen pozitivan rezultat nakon nasumičnog testiranja, koje se obavlja prilikom ulaska u Grčku. Ali, za one koji biraju Pargu za letovanje, nema brige, jer u mestu postoji Covid bolnica, kako je za “Telegraf” potvrdio turistički vodič Boban Bojković, koji boravi u ovom letovalištu.

– Generalno, sve je u Pargi u redu. Uglavnom su tu naši turisti, ali nisu naročito brojni – kaže Boban.

Prema Bobanovoj proceni, oko 250 srpskih turista trenutno uživa u ovom letovalištu, koje je od Janjine udaljeno oko 60 km u pravcu jugozapada. Sem njih, tu su i turisti iz Rumunije i Mađarske.

Razlog zbog koga su ranijih godina mnogi naši turisti birali baš ovo letovalište jeste njegova blizina. Naime, od granice se do Parge stiže nakon oko 3 sata vožnje.

A u ovom šarmantnom gradiću na obali Jonskog mora ima baš svega što je potrebno za ugodan odmor.

Sve prodavnice u ovom momentu nesmetano rade, kao i taverne. A Boban ističe da su cene gotovo istovetne kao i prethodne godine. Ipak, oko 40% ukupnih smeštajnih kapaciteta u Pargi je po njegovoj proceni trenutno još uvek zatvoreno.

– Plaže funkcionišu sasvim normalno, a distanca među posetiocima je obavezna. Mada, kako u Pargi još uvek nema mnogo turista, svi održavaju propisanu distancu, hteli to ili ne.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je letovalište Vrahos, koje je tek nešto više od 20 kilometara udaljeno od Parge ipak trenutno atraktivnije mnogima. Zašto je to tako, nije baš poznato, tim pre što je u danas čuvenom letovalištu Luca, odnosno Vrahos tek pre 10-ak godina postojalo samo par kuća i gotovo nijedan smeštajni objekat u ponudi.

Iako mnoge brine najviše prelazak preko granice i da li će biti testirani, odnosno šta će se desiti ako rezultat testiranja ipak ne bude negativan, Boban napominje da nema mesta panici. Tim pre što upravo u Pargi i postoji opremljena bolnica za zaražene korona virusom.

Izvor Telegraf.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More