“Svuda pođi, svojoj kući dođi”! Princ Filip Karađorđević se vratio da živi u Srbiji (FOTO)

Foto: PrintScreen/Instagram Danamaar
3,656

“Svuda pođi, svojoj kući dođi”, objavio je Karađorđević na svom Fejsbuk profilu, pozirajući ispred Starog dvora

Sin našeg prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, Filip (38), sa porodicom – sinom Stefanom (2) i suprugom Danicom – iz Londona se preselio u Srbiju, piše “SerbianTimes.info”.

Baš kako je srpski princ nedavno najavio u intervjuu za portal Serbian Times, preseljenje je usledilo po smirivanju epidemiološke situacije, a povratak je simbolično pao na Vidovdan!

“Svuda pođi, svojoj kući dođi”, objavio je on na svom Fejsbuk profilu, pozirajući ispred Starog dvora.

Tu dolazimo do zanimljivog podatka, da je mladi bračni par odbio državne privilegije i lagodan život u kraljevskom kompleksu na Dedinju. Umesto toga, princ Filip će se baviti privatnim poslovima, ali i insistirati na promociji istorije i kulture Srbije i njenog naroda.

“Želimo da svojim primerom pokušamo da utičemo na društvo, fokusirani smo na razvoj u održivom smeru, da radimo na očuvanju kulturne baštine, kao i na drugim značajnim projektima za koje smatramo da će biti od koristi za razvoj našeg društva”, rekao je princ koji se bavi analizom finansija u timu za kvantni kapital u londonskoj firmi za upravljanje aktivima i sarađuje sa kompanijama na polju zaštite životne sredine, socijalne politike i upravljanja.

Princ Filip Karađorđević: Moja dužnost je da svom sinu omogućim da živi u Otadžbini! (FOTO)

Kako nezvanično saznajemo, princ Filip će u narednom periodu posetiti i Kosovo i BiH…

Post princa Karađorđevića izazvao je veliko interesovanje na društvenim mrežama, gde su kornisnici uglavnom pozdravljali odluku o povratku, ali i komentarisali da ga vide kao sledećeg kandidata za predsednika Srbije.

Filip Karađorđević inače je poznat po stavovima o političkim i društvenim problemima, da je britak na jeziku, aktivan je po pitanju podrške pokretu za odbranu reka od MHE, a od svojih roditelja koji su se u Srbiju vratili 2001. godine, tražio je da slike iz dvora vrate Narodnom muzjeu u Beogradu.

Takođe, od donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, aktivno je podržavao borbu mitropolije crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija i često kritikovao režim Mila Đukanovića da ugrožava i krši verske slobode.

Takođe je ispunio i obećanje dato patrijarhu srpskom g. Pavlu, da će se njegovo dete roditi u Srbiju i bio je, po sopstvenom priznanju, vrlo ponosan kada je taj zahtev ispunio, rođenjem jednog Karađorđevića u domovini posle punih 90 godina.

Princ Filip Karađorđević: Moja dužnost je da svom sinu omogućim da živi u Otadžbini! (FOTO)

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More