SZO najavila inspekciju Kine zbog koronavirusa, a kineski ekspert prst uperio u ovu državu!

(Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP, File)
329

Od početka pandemije korona virusa se Kina smatra epicentrom smrtonosnog virusa, a SZO je najavila da će u narednom periodu početi sa istragom, počev od Pekinga, kako bi se utvrdio tačan izvor epidemije. Međutim, sada pred početak te misije, jedan od glavnih respiratornih eksperata iz Kine, Vang Guangfa, kaže da SZO umesto u Kinu treba da ode u Španiju.

On, prenose britanski mediji, tvrdi da je marta prošle godine pandemija počela u Barseloni, prenosi “Žena.blic.rs”.

Šef kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolest, Ženg Guang rekao je sledeće:

“Nije važno iz koje će zemlje početi identifikacija uzroka, sve dok istraga uključuje sve zemlje upletene u pandemiju i dok se sve sprovodi na fer način”, što je opet impliciralo na upletenost Španije. On je dodao da su uzorci novog korona virusa nađeni u Barseloni devet meseci pre nego što je izbila pandemija u Vuhanu.

Kinu, podsetimo, već dugo svet optužuje da je krila početak epidemije i tako dopustila da se virus raširi po svetu, a Kina te navode negira. Britanska vlast već je kritikovala sporu reakciju Kine na početku pandemije, a i Trampova vlada ušla je u sukob sa Kinom zbog ove stvari.

Tako je Piter Navaro, savetnik Donalda Trampa, izjavio sledeće: “Kina je namerno dopustila odlazak zaraženih ljudi iz Kine u Ameriku, Italiju i svuda u svetu, dok su istovremeno zatvarali svoje sisteme prevoza i transporta”, što je izazvalo besnu reakciju Kine.

Izvor Žena.blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More