Bruka za Srbiju: Japanac došao da očisti đubre na Staroj planini (FOTO)

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC
655

Jedan momak iz Japana koji je na proputovanju po našem delu sveta pokazao nam je šta je istinska ljubav prema prirodi, ali i osnovni maniri. Šogan Kameedi koji godinama putuje po svetu na svom biciklu kratko je boravio i u Srbiji, ali je stigao da očisti gomile smeća koje je zatekao na Staroj Planini.

Gepostet von Shogan Kameda am Mittwoch, 1. Juli 2020

Gomile smeća i divlje deponije čest su prizor srpskih planina, a jednu takvu, koja se godinama stvara na Staroj planini kod nekadašnjeg hotela “StarA” očistio je japanski biciklista, prenose Južne vesti.

Kako piše ovaj portal smeće na žalost nije redak prizor na ovoj planini gde nesavesni posetioci uglavnom ostavljaju otpatke iza sebe pored česmi sa pijaćom vodom i na odmorištima. Ova ružna slika zasmetala je Kamediju kog nije mrzelo da zastane i pokupi sve što su drugi razbacali okolo.

Japanac već deceniju živi na bicikli i krstari svetom, sada je u Srbiji i kaže da nigde nije kao kod nas

“Očistio sam oko česme sa pijaćom vodom na Staroj planini. Sačuvajmo prelepu prirodu Srbije”, poručio je Kameda i ostavio nekoliko fotografija sa slikama “pre i posle”.

Eto, kad ne možemo mi, mogu bar Japanci da dođu i srede naše planine.

Izvor Južne vesti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More