“On mora da nosi masku”! Darija Kisić o Novakovoj borbi sa koronavirusom a dala mu je i ovaj savet!

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs/ arhivska fotografija
470

Virus korona je ponovo centralna tema svih razgovora. Beograd i Srbija su opet u problemu, a kada je tako omiljena za razgovore je doktorka Darija Kisić Tepavčević. Ona je u intervju za “Blic” pričala o Novaku Đokoviću i kroz šta je prošao najbolji teniser sveta dok je bio pozitivan na koronu.

“U našoj zemlji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik korona virusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković”, rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Doktorka je pričala i o Đokovićevom stanju dok je čekao drugi i kasnije se ispostavilo negativan nalaz na koronu.

“On je testiran po povratku u Hrvatsku iako nije imao nikakvih simptoma i test je bio pozitivan. Tokom izolacije u kojoj je bio, Đoković nije ispoljio nikakav simptom, sve vreme se osećao dobro, pa je nakon toga, u periodu između sedam i deset dana od trenutka u kojem je test pokazao da je pozitivan, ponovo testiran. Taj drugi test je pokazao da je Novak negativan i da više u njegovom organizmu nema prisustva virusa COVID-19”, objasnila je doktorica Kisić Tepavčević

Ona je posebno naglasila jednu stvar i upozorila Novaka

“On mora da nastavi da nosi masku, mora da se pridržava socijalne distance i mora da poštuje pravila koja su propisana. Tako pruža primer drugima. Dakle, nošenje maski i fizička distanca su dve osnovne stvari kojih se u ovom trenutku moramo pridržavati kako bismo izašli iz epidemije”, zaključila je Darija Kisić Tepavčević.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More