Italijani preplašeni posle smrti Srbina: Uvode oštrije mere zbog širenja korona virusa!

(AP Photo/Matt Dunham, File)
479

Testiranje putnika na korona virus na aerodromima u Italiji po dolasku iz država van područja Šengena, jačanje kontrole karantina, obaveza hospitalizacije za obolele koji odbijaju lečenje deo je plana za sprečavanje širenja virusa u Italiji.

Nakon izbijanja novih žarišta u Italiji, uglavnom po dolasku Italijana iz inostranstva ili stranih državljana, regionalne vlasti planiraju pooštravanje pojedinih mera i jačanje kontrole, prenosi Telegraf.

“Novi podaci o zaraženima pokazuju da je ponovno otvaranje granica za dolaske iz mnogih zemalja i dalje visokorizično i da su neophodne nove i blagovremene mere za sprečavanje i kontrolu dolazaka”, rekao je predsednik Lacija Nikola Cingareti, preneli su italijanski mediji.

Dekret koji je 11. juna potpisao premijer Đuzepe Konte delegira guvernerima regiona odluku o ublažavanju ili pooštravanju mera na osnovu epidemioloških podataka, uključujući uvođenje “crvenih zona”.

“Korijere dela sera” piše da se sav rizik takvog ponašanja vidi u slučaju “Vićenca”, gde je menadžer jedne kompanije pozitivan na kovid-19 po povratku iz balkanskog regiona odbijao lečenje u bolnici i uprkos simptomima virusa nastavio sa društvenim i poslovnim aktivnostima, što je dovelo do novih pozitivnih slučajeva na tom području.

On je, kako navode italijanski mediji, po otvaranju granica otišao najpre u Srbiju, zatim u BiH, a po povratku u italijanski region Veneto već prvog dana je imao temperaturu 38 i druge simptome kovida-19, međutim odbijao je bolničko lečenje i izolaciju dok se njegovo zdravstveno stanje nije pogoršalo.

U Italiji je od početka krize sa virusom kovid-19 zaraženo više od 240.000 ljudi, od kojih je oko 14.000 aktivnih slučajeva, a više od 34.000 je umrlo od posledica tog virusa.

Žarište u Italiji napravio muškarac iz Srbije, po povratku napravio žurku

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More