Crni bilans u Srbiji: Za 24 sata 299 novozaraženih, 13 osoba preminulo, najviše od početka epidemije

FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA
392

U poslednja 24 sata u Srbiji je od virusa kovid-19 preminulo još 13 osoba, što je najviše preminulih u jednom danu od početka epidemije, objavljeno je danas na sajtu Covid-19.rs.

Potvrđeno je i 299 novih slučajeva, ukupno 16.719, dok je trenutno aktivno 2.942 slučajeva.

Raste i broj osoba na respiratorima, kojih je sada 110.

Testirano je 8.287 osoba, ukupno 455.604, od kojih je 299 pozitivno.

Od početka epidemije preminuloje ukupno 330 osoba, a procenat smrtnosti je porastao na 1,97 odsto.

KC Niš: Četiri osobe preminule u poslednja 24 sata

NIŠ, 7. jula (Tanjug) – U Kliničkom centru u Nišu u poslednja 24 sata od Kovida-19 preminule su četiri osobe, izjavio je danas na konferenciji za novinare pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove za dr Goran Stanojević.

Reč je o pacijentima iz Vranja, Surdulice, Leskovca i okoline Niša i prosečne su starosti oko 70 godine.

Stanojević je naveo da je u Kliničkom centru u Nišu zbrinuto 226 pacijenata, od kojih je kod 103 potvrđen koronavirus.

Leči se i 14 dece, od kojih je sedam pozitivnih, a svi su, kaže, stabilnog zdravstvenog stanja.

Šest pacijenata ima jako tešku kliničku sliku i na respiratorima su, dodao je Stanojević.

Prema njegovim rečima u Zdravstvenom centru Vranje zbrinut je ukupno 141 pacijent, u tri kovid bolnice, a 91 je pozitivan.

U Zdravstvenom centru u Leskovcu zbrinuto je 95 pacijenata, od kojih 16 kovid pozitivnih, a u Surdulici 55, od kojih 45 pozivitnih na virus korona.

Rukovodilac Infektivne klinike dr Miodrag Vrbić rekao je da kroz prijemno trijažno odeljenje u proseku prolazi 80 do 120 pacijenata, što je, kaže, tendencija gotovo u poslednjih nedelju dana.

“Još ne možemo da predvidimo da li će ta tendencija da se povećava ili smanjuje, ali je, u svakom slučaju, to intenzitet koji bezmalo nismo imali u prvom piku, tokom aprila”, rekao je Vrbić.

Na konferenciji je rečeno i da je 32 medicinskih radnika kovid pozitivno, jedan je preminuo, a jedan je na respiratoru.

“Sa jednim negativnim nalazom, imamo dva lekara i 56 medicinskih sestara i tehničara. Izlečen je 51 lekar, kao i 60 medicinskih sestara i 21 nemedicinski radnik, što je ukupno 132 zdravstvenih radnika”, šef trijažnog epidemiološkog tima KC Niš, dr Nikola Milenković.

Novi Pazar:Preminulo pet osoba, 363 pacijenata u Opštoj bolni

NOVI PAZAR, 7. jula (Tanjug) – U protekla 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je pet pacijenata od posledica virusa korona, tri ženske i dve muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

Na konferenciji za štampu, Ðerlek je kazao da je bilo 29 prijema, te da je trenutno hospitalizovano ukupno 363 pacijenta, od kojih su osam na respiratoru, jedan na haj flou, a dvoje na kiseoničkoj potpori.

Danas je i u Tutin otišla jedna medicinska ekipa, a u Sjenicu je već juče upućena medicinska pomoć, kako bi se stabilizovala situacija.

„Očekuje nas još sedam dana teške borbe“, kazao je Ðerlek.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More