Bilans protesta u Beogradu, povređeni građani, policajci, konji, zapaljeni automobili

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
177

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je u sinoćnom protestu u Beogradu povređeno minimum 43 policajca, 17 demonstranata, kao i da je privedeno 23, kako je rekao, huligana. Zapaljeno je i 5 službenih vozila i povređeno 3 konja.

– Bio sam bio sam izuzetno iznenađen, uopšte nismo očekivali da neko može da se odluči da kamenicama i drugim predmetima iskaže nezadovoljstvo, da u jednom trenutku jedna grupacija reaguje na taj način prema policiji. Bilans je veoma ozbiljan, imali smo 43 povređena policijska službenika, a jedan deo se nije ni javio za pomoć jer imaju lakše povrede. Policajci koju su teže povređeni imali su krvave glave, noge… I među demonstrantima ima povređenih, njih je 17, a dijagnostika će utvrditi imaju li teže ili lakše povrede – naveo je Rebić.

On je rekao da je policija uspela da uspostavi javni red i mir nakon nekoliko sati, jer je jedan broj huligana kamenicama, i drugim predmetima pokušavao da ugrozi živote policajaca, i da uđu u Skupštinu.

-Bilo je u jednom trenutku oko 200 policijskih službenika. Kako se taj broj (demonstranata) povećavao i mi smo dovodili druge snage. Priveli smo jedan broj huligana – 23 je privedeno i u policijskom su zadržavanju – kazao je on i kao inicijatore ulaska u Skupštinu označio  Damjana Kneževića i Srđana Noga:

– Oni oni su pozivali ljude i bili inicijatori ulaska u Skupštinu ali ne mogu da kažem da su i organizatori protesta, to ćemo videti. Knežević će u toku dana biti priveden nadležnom sudu a za Noga ćemo videti sa tužilaštvom da li u njegovom ponašanju ima elemenata krivičnog dela.

Rebić je kazao da se završilo sve jutros oko 3. 30 sati  i da je posle toga bilo tužno prošetatati ulicama Beograda.

Na pitanje da li je ovo pokušaj obaranja vlasti kazao je će se i to videti sa tužilaštvom.

– Ukoliko proceni da ima elemenata za to krivično delo svakako ćemo postupati u narednom periodu tim povodom- kazao je Rebić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More