Švajcarski komičar ponizio Srbe govoreći o Đokoviću: Srbi se izvinjavaju u Hagu!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
783

Novi napada na Novaka Đokovića, pa pokajanje pod ogromnim pritiskom javnosti. Švajcarski komičar Stefan Buser uoutio je javno izvinjenje zbog neprimerenog komentara koji je dao u jednom podkastu u kojem je kritikovao “Adrija tur” i prvog tenisera sveta.

Sunarodnik Rodžera Federera je u poslednjem izdanju SRF-3 podkasta “Odds Men”, prilikom razgovora sa Mihaelom Švajcerom i Aronom Hercom, pominjao organizaciju “Adrija tura”, koju je prokomentarisao kao fijasko, jer je nekoliko tenisera kasnije bilo pozitivno na testiranju na koronavirus, a među njima i Đoković sa suprugom Jelenom.

“Poznato je da se viđeniji Srbi obično izvinjavaju samo u Hagu”, rekao je u jednom momentu, što je odmah naišlo na osudu.

Najpre jer je u pitanju izjava koja nije nimalo politički korektna, a potom i zbog činjenice da su se svi akteri turnira odmah izvinili zbog svojih gestova koji su doveli do zaraze, uključujući i Đokovića.

Sajt “sportskeeda.com” osudio je tu “šalu” švajcarskog komičara.

“Imajući u vidu da je napao čitav narod, kome pripada i svetski broj jedan, on je izazvao gnev mnogih Srba koji su pokrenuli internet peticiju da se pokrene postupak protiv ovog komičara i njegove ekipe”, navodi pomenuti sajt.

“Buser, shvatajući svoju grešku, brzo je objavio izvinjenje. Objasnio je da su njegove kritike bile na račun Novaka Đokovića i drugih učesnika turnira, a ne na račun svih Srba”, zaključuje se.

Novak je, kao što je svima poznato, uputio javno izvinjenje rekakvši kako mu je žao zbog svega što se dogodilo i da je imao sasvim drugačiju nameru, ali Buser je to prokomentarisao na način koji se nimalo nije dopao brojnim slušaocima, naročito Srbima u dijaspori, koji su imali prilike sve to da čuju.

“Srbi visokog ranga obično se izvinjavaju samo u Hagu”, rekao je Buser i tako izazvao burnu reakciju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More