Srpski turisti zarobili celu grupu u karantin, testirani pri ulasku u Grčku, svi asimptomatični

Foto: Tanjug/ AP Photo/Oded Balilty
100

Bračni par iz Srbije koji je otišao na letovanje na grčko ostrvo Evija završio je u bolnici u gradu Lamija zbog lečenja kovida 19, a putnici koji su sa njima došli na to ostrvo poslati su u karantin.

Kako prenosi TvStar.gr, turisti su u Grčku došli u subotu u grupi od 80 ljudi, a potom je muškarac pokazao simptome koji se pripisuju kovidu 19.

Bračni par je taksijem prevezen u Lamiju, dok su ostali članovi grupe stavljeni u hotelski karantin, prenosi Tanjug, pisanje medija.

Prema rečima gradonačelnika Edipsosa, u subotu su autobusima stigle tri grupe Srba, ukupno 80 ljudi, koje su smeštene u tri različita smeštaja.

Članove grupa su locirali predstavnici turističkih agencija u Grčkoj te se svi turisti sada nalaze pod nadzorom, prenosi TvStar.gr.

Tasoso bečeži koronu iz Srbije

U grčkoj opštini Pangaio u okrugu Kavala i na ostrvu Tasos pojavili su se prvi slučajevi korona virusa, za koje je utvrđeno da su ih doneli turisti iz Srbije i Bugarske kod kojih je virus asimptomatski.

Na Tasosu su potvrđena četiri slučaja i ti turisti su stavljeni u hotel karantin, dok su u opštini Pangeo potvrđena dva slučaja kod osoba koja su obilazila tu opštinu, ali su se u međuvremenu vratili u svoje zemlje, prenosi ANA.

Na Tasosu su oboleli otkriveni kada su turisti dobili rezultate testova uzete prilikom ulaska u Grčku.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More