Virtuelna proslava 164. rođendana Nikole Tesle, evo kako možete gledati

Foto: PrintScreen/YouTube
97

Teslina naučna fondacija uputila je poziv za virtuelnu proslavu Teslinog rođendana putem Zoom aplikacije tokom koje će biti prikazan niz prezentacija i demonstracija u znak poštovanja života i zaveštanja Tesle u modernoj nauci i obrazovanju, piše RTS.

– uvod u Teslinu naučnu fondaciju: rad i misija
– čitanje deklaracije o nezavisnosti energije
– demonstracija pokretnih grafika i prezentacija rada studenata
– osnivanje Teslinog kluba u vašoj školi
– gost predavač Phd. Michael Pravica: kako Tesline ideje mogu da pomognu rešenju COVID-19
– uživo: pitanja i odgovori

Kliknite  ovde da se pridružite Zoom događaju.

Gost predavač: profesor Majkl Pravica

Profesor Majkl Pravica je eksperimentalni fizičar kondenzovane materije i spektroskopist koji je dobio svoju fakultetsku diplomu od Caltech-a a Masters i Ph.D. sa Harvard univerziteta.

Profesor je fizike na Nevada univerzitetu u Las Vegasu gde radi na korisnim tvrdim rendgenima, fotohemiji kao sredstvu za pokretanje nove hemije korišćenjem visokih stepena jonizujućih i vrlo prodirujućih svojstava tvrdih
rendgenskih zraka.

Kako Tesline ideje mogu da reše COVID-19?

Profesor Majkl Pravica: “Nikola Tesla je naučio svet o važnosti rezonance u prirodi. Kao kada se otvore vrata sa pravim ključem, znajući i primenjujući rezonancu frekvencije prirodnih sistema, mogli bismo da omogućimo dramatične promene u tim sistemima za bolje ili za gore.

Za poslednja tri meseca, radio sam na razvijanju tri ideje koje se odnose na poraz novog korona virusa i pomoć pacijenatima koji pate od COVID-19. Koristim rezonantne rendgenske zrake i zvučne talase kao sredstvo za oštećenje korona virusa u nadi da će stvoriti visoko kvalitetnu vakcinu i pomoći poboljšanju funkcije pluća kod pacijenata sa COVID-19. Ovaj razgovor će opisati ove ideje i počeće razgovor o tome kako se ove ideje odnose prema Teslinim konceptima rezonacije”.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More