“Davanje pruža osećaj zadovoljstva”, princeza Katarina donirala medicinsku opremu za 17 bolnica (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
55

Princeza Katarina i njena Fondacija donirali su i isporučile medicinsku pomoć u vrednosti većoj od 500.000 evra za 17 bolnica širom Srbije.

Davanje pruža osećaj zadovoljstva i blagostanja dok činite nešto što menja stvari na bolje, naročito u ovim teškim vremenima kada se ceo svet bori sa koronavirusom, navodi se u saopštenju fondacije.

Ujedinjenim naporima, i uz podršku Daglasa Džeksona i njujorške humanitarne organizacije “Lajflajn”, čiji je pokrovitelj princeza Katarina, u Srbiju su stigla tri kontejnera medicinske pomoći.

“Moj suprug i ja smo zahvalni Daglasu Džeksonu, predsedniku projekta Kjur koji već duži niz godina pomaže mojoj Fondaciji u Srbiji. Veoma je važno, posebno u ovom trenutku, imajući u vidu kroz šta naši herojski lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje prolaze zbog koronavirusa, da imaju sve što im je potrebno da bi mogli da pomognu ljudima i da spasavaju živote”, rekla je princeza Katarina.

Foto: Dvor.rs

U tri kontejnera medicinske pomoći doneto je: 96 električnih kreveta za intenzivnu negu, tri pedijatrijska kreveta za preglede, 380 madraca za bolničke krevete, 30 stalaka za infuziju, dve sterilizatora za suvu sterilizaciju, pet štapova za hodanje, pet noćnih stočića, 200 štaka, 10 štaka za decu i 40 šetalica.

Ovu veoma važnu donaciju primilo je 17 bolnica širom Srbije: Klinički centar Srbije – Klinika za digestivnu hirurgiju, KBC Zemun, KBC Dragiša Mišović, Ortopedska bolnica Banjica, Bolnica Sveti Sava i Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu, bolnice u Vršcu, Smederevu, Kikindi, Subotici, Valjevu, Ćupriji, Leskovcu, Zrenjaninu, Loznici, Aleksincu i Dom zdravlja u Vranju.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More