Protesti preplavili Srbiju, posle Beograda “digli” se i ovi gradovi! (FOTO, VIDEO)

FOTO TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/bs
2,392

BEOGRAD – Učesnici protesta ispred skupštine Srbije negodovali su zbog prisustva jakih policijskih snaga oko zgrade parlamenta, i u nekoliko navrata su im dobacivali “Idite na Kosovo”, što podseća na neke proteste od pre par decenija.

“Žalili” su se da ih vlast tera da se vakcinišu, predlagali im da se sklone, a neki su imali ideju i da ih puste da uđu u skupštinu.

Ispred Skupštine, inače, učesnici protesta šetkaju, nikakva obraćanja nisu najavljena, nije najavljen nekakav scenario, i ne zna se do kada će biti na prostoru ispred parlamenta.

Među njima su pristalice više političkih organizacija, a partijski lideri, uključujući i Boška Obradovića, Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića..okruženi svojim saradnicima, u grupama, stoje iza građana.

Ispred Skupštine Srbije, gde je u toku protest opozicije, oko 19 sati došlo je do incidenta, kada je jedna grupa mladića sa crnim maskama izgurala predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, uz uvrede i psovke.

Oni su ga gurali sa platoa, gde je postavljena ograda kako građani ne bi mogli da priđu stpeništu skupštine, u masu ka obodu, u pravcu Bulevara kralja Aleksandra.

Jedan čovek udario je Trifunović nekakvom torbicom i raskrvavio mu glavu.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović oglasio se nakon napada na protestu ispred Doma Narodne skupštine, piše Blic.

Trifunović je zaradio povredu glave. Iako ne može da tvrdi, misli da su ga napali pripadnici ultradesničarske organizacije Levijatan.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

“Došli smo ovde da podržimo protest. Međutim, već su tu bili pripadnici Levijatana koji su stali u prve redove, svi u crnom, svi hrabri kakvi su uvek kad su u gomili. I to je bilo to. Da li su oni tu sa zadatkom da ne bude miran protest? To ne znamo, ali moguće da su ubačeni da bace ljagu na proteste”, rekao je Sergej.

“U gužvi je krenuo da me udaraju sa svih strana, tako da nemam pojma. Neko me udario odozgo verovatno tvrdim predmetom pošto je rana ovako duboka”, rekao je Trifunović za Krik.

On je dodao da je sam sanirao povrede, tako da nije bilo potrebe za dolaskom ekipe Hitne pomoći.

Neredi i u Novom Sadu

Na protestu u Novom Sadu došlo je do incidenta kada je jedna grupa gađala različitim predmetima zradu javnog servisa, a napadnute su i prostorije SNS u tom gradu.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Zgradu javnog servisa jedna grupa gađala je različitim predmetima, limenkama i petardama.

Razbili su staklo i tom prilikom je jedan mladić povređen.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Protesti se prelili i na druge gradove! Niš, Kragujevac i Novi Sad prepuni ljudi koji su izašli na ulice!

Osim Beograđana, večeras su se na protestima u svojim gradovima okuplile i Nišlije i Kragujevčani.

Više desetina Nišlija okupilo se večeras u Ulici Nikole Pašića ispred Skupštine grada Niša. Demonstranti su zaustavili saobraćaj oko 19 sati. Dolazak nekoliko policajaca dočekan je zvižducima i povicima “kerovi, kerovi”.

Iz pravca Trga kralja Aleksandra stigla je velika grupa mladih građana Niša. Kako javlja reporter “Blica” sa lica mesta, čuju se pištaljke, a pojedini lupaju i u šerpe.

Demonstranti su se okupili i u Kragujevcu. Na platou ispred Skupštine grada od 19 sati došli su građani nezadovoljnih pistupcima vlasti u Srbiji, javlja “Blicov” reporter.

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, počeo je od 18 časova na Trgu slobode u Novom Sadu.

Na početku je došlo je do varnica između, predstavnika različitih ideologija oko toga ko će da drži govor. Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok “levi” nose transparent “ko tebe pendrekom, ti njega revolucijom”.

Okupljeni građani traže ostavku Kriznog štaba i zahtevaju da se konačno počne govoriti istina o pandemiji koja nas je pogodila. Građanima se obratio Miran Pogačar iz Združene akcije “Krov nad glavom”, a potom je krenula protestna šetnja.

Izvor Tanjug Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More