Lista najmoćnijih pasoša na svetu: Evo čiji je na prvom mestu, a gde se nalazi srpski

Pixabay
5,259

Najjači pasoš na svetu u ovom trenutku je japanski čiji vlasnici mogu slobodno da putuju u 191 zemlju sveta, prenosi Blic.rs.

Naš pasoš nalazi se na 40. mestu pa se sa srpskim pasošem može putovati u 134 zemlje. Hrvatski pasoš je na 19. mestu, a bosanskohercegovački na 52. mestu prema indeksu kompanije Henley & Partners za ovu godinu, prenosi Manager.ba.

Njihovo istraživanje jačinu pasoša meri prema tome u koliko zemalja sveta njeni vlasnici mogu putovati bez vize.

S hrvatskim pasošem bez vize se tako može putovati u 170 zemalja, dok s bh. pasošem možete u 117 zemalja.

Najjači pasoš na svetu u ovom trenutku je japanski čiji vlasnici mogu slobodno putovati u 191 zemlju sveta, sledi singapurski (190 destinacija), dok treće mesto dele južnokorejski i nemački (189).

Na četvrtom mestu su Italija, Finska, Španija i Luksemburg sa 188 destinacija za putovanje bez ograničenja, a na petom mestu su danski i austrijski pasoš (187).

Šesti po jačini su švedski, francuski, portugalski, holandski i irski pasoš sa 186 zemalja u koje je moguće putovati bez vize, a potom sedmo mesto dele švajcarski, američki, britanski, norveški i belgijski (185).

Na osmom mestu su grčki, novozelandski, malteški i češki pasoš(184), na devetom mestu su kanadski i australijski (183), a usamljen na desetom mestu nalazi se mađarski pasoš (181) koja zaokružuje deset najjačih na svetu.

Celu tablicu možete pogledati ovde.

Izvor Blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More