Tužna vest: Preminulo 11 osoba od koronavirusa u Srbiji, zaraženo njih 266

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
158

U Srbiji je u poslednja 24 sata od virusa Kovid-19 obolelo 266 osoba, dok je 11 osoba preminulo, čime je ukupan broj preminulih porastao na 352, objavljeno je danas na sajtu Covid-19.rs, piše Tanjug.

Broj osoba na respiratorima raste i dalje i trenutno ih je 120.

Testirano je 7.529 osoba, ukupno 471.700 onovog korona virusa obolelo 17.076 osoba.

Podsetimo, na sednici Kriznog štaba koja je trajala skoro dva sata, doneta je odluka da za vikend ne bude policijskog časa u Beogradu, ali da se zabrane organiozovana okupljanja više od deset ljudi na otvorenom i zatvorenom, kao i da sve prodavnice i tržni centri budu zatvoreni svakog dana od 21.00 do 6.00, piše Blic.

Ovo će se praktično odnositi na sve one koji posluju u zatvorenom prostoru, dok će oni na otvorenom moći da rade do 23.00.

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa COVID – 19 potvrđeno je do sada kod osam korisnika i 29 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo rada, piše Tanjug.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u Gerontološkim centrima Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica ””Male pčelice””, Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe virus je potvrđen i u Centrima za socjalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Kragujevcu, potom Gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ””Dečje srce””, u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ””Lipovački odmor””, Beograd.

Ukupno je do sada izlečeno 640 korisnika i 230 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Doživeti stotu””, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Stara pruga””, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ””Radost”” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje i o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ””Nada””, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Izvor Blic Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More