Merkelovu špijuniraju godinama, otkrivena ‘krtica’ u kancelarkinom kabinetu!

Foto: Tanjug/ (AP Photo/Francisco Seco
94

U kabinetu nemačke kancelarke Angele Merkel otkrivena je osoba koja je godinama špijunirala za egipatsku obaveštajnu službu.

Jedan saradnik glavnog portparola nemačke vlade Štefena Sajberta razotkriven je kao egipatski agent.

Zaposleni u Službi za štampu i informacije nemačke vlade je osumnjičen da je više godina radio za egipatski obaveštajnu službu.

Savezna kriminalistička služba je decembra prošle godine, po nalogu saveznog tužilaštva preduzela „izvršne mere“ protiv te osobe, navedeno je u bezbednosnom izveštaju, koji je predstavljen u Berlinu.

Istraga protiv tog lica je još uvek u toku. Tužilaštvo je nemačkom „Bild-u“ potvrdilo da je protiv tog lica pokrenuta istra zbog sumnje obaveštajne delatnosti. Prema „Bild-u“ radi se o licu srednjeg nivoa državnog službenika u vladi.

Savezna pres služba nije želela da komentariše slučaj, ističući da se ne mešaju u tekuće istrage. Težište aktivnosti egipatske obaveštajne službe u Nemačkoj je da prikupe informacije o egipatskim opozicionarima koji žive u toj zemlji, navela je Služba za zaštitu ustavnosti u svom godišnejm izveštaju.

Pri tom, dodaju, fokus egipatskih kolega je pre svega na pripadnicima „Islamskog bratstva“.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More