Anesteziolog iz Kraljeva uzela odmor da bi lečila bolesne u Pazaru

Foto: Printscreen/ Tviter
176

Dr Slađana Petrović Ćika, specijalista anesteziologije i reanimatologije, zaposlena u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu, samoinicijativno je rešila da se uhvati u koštac s patnjom 374 pacijenta zaražena koronavirusom koji se leče u Novom Pazaru.

Uz reči “Ja ću svoj odmor da koristim kako želim” pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi. Na taj način dr Petrović Ćika postala je jedan od najsvetlijih primera lekara koji je položio Hipokratovu zakletvu u Srbiji.

O ovoj odluci nije želela nikome da priča, a javnost je za to saznala nakon što je to njena ćerka objavila na Tviteru.


Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom je otišla da volontira u Novi Pazar, da pomogne našim prijateljima i kolegama”, napisala je ponosno Slađanina ćerka.

Dr Petrović Ćika juče nije želela da komentariše razloge zbog kojih se odlučila da ode u jedno od najgorih žarišta korone u Srbiji.

“Vratila sam se iz treće smene. Došla sam iz privatnih razloga, ali sada nije trenutak da pričam o tome. Možda jednom kad sve ovo prođe”, rekla je skromno.

Njen dobrovoljni odlazak iz Kraljeva u Novi Pazar nije iznenadio one koji je poznaju, jer je ova hrabra žena svojevremeno čak dve godine provela na ratištu u Krajini.

“Slađana je u Novi Pazar otišla inkognito, takoreći da niko ne zna, a ja sam izričito bila protiv toga. Na ratištu je pomagala ranjenicima, a borci su je, zbog njene upornosti i hrabrosti, tada prozvali Kosovka Devojka”, rekla je njena majka Gordana Petrović, prenosi Republika.

Dodala je i da je Slađana veliki borac, a na hrabrosti joj se čak dive i mnogi pripadnici muškog pola.

“Starija ćerka joj je takođe lekar, trenutno se nalazi na specijalizaciji i majka je i njoj i njenoj mlađoj sestri svetao primer i u životu i u profesiji. Ja sam, iskreno, ljuta što Slađana po ko zna koji put mora da reskira svoj život, ali ona je jednostavno takva osoba”, dodala je Gordana.

Mirsad Đerlek, koordinator novopazarske bolnice, rekao je da je i sam bio iznenađen kada ga je koleginica pozvala i ponudila pomoć.

“Nisam mogao da verujem da postoje takvi ljudi. Rekao sam joj da nemam reči kojima bih mogao da joj se zahvalim i odužim se. Upravo ta hrabrost i jedinstvo kod ljudi, koji ne gledaju ni ko je koje vere, pomoći će nam da izađemo iz svih ovih problema”, rekao je Đerlek i dodao da s druge strane ima i onih zdravstvenih radnika koji izbegavaju svoje obaveze, zbog čega je juče uputio 25 rešenja sa upozorenjima zaposlenima koji se nalaze na sumnjivim bolovanjima.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More