Od sutra obavezno nošenje maski u ovoj evropskoj državi, uvedene kazne za one koji ne poštuju mere

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/
582

BRISEL – Zbog pandemije korona virusa, nošenje zaštitnih maski u Belgiji će od sutra biti obavezno u prodavnicama, bioskopima, objektima za zabavu i drugim zatvorenim prostorima.

Prema saopštenju belgijske vlade, odluka o tome doneta je posle sastanka političara i stručnjaka zaduženih za postepeno ukidanje restriktivnih mera, na kojem je odlučeno da će se postupati u skaldu sa uputstvima naučnog savetodavnog tela ministarstva zdravlja.

Nošenje maski već je obavezno u javnom prevozu, a od sutra će isto važiti i u objektima kao što su kongresni centri, bogomolje, muzeji i biblioteke.

Kao i do sada, maske neće biti obavezne za decu mlađu od 12 godina, bez obzira na okruženje, navodi AP.

Objekti koji ne budu poštovali mere mogu biti zatvoreni, a prekršiocima sa mestom boravka u Belgiji biće izricane novčane kazne.

U toj zemlji, koja ima 11 miliona stanovnika, do sada je zabeležen 9.781 smrtni slučaj usled korona virusa, a broj zaraženih tokom protekla dva meseca naglo je opao, da bi se prošle sedmice sveo na oko 85 novoinficiranih dnevno.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More