Iz Vordenklifa pozivaju na onlajn premijeru filma “Tesla”

Wikipedia
59

Film “Tesla” Majkla Almerejde, o vizionaru 21. veka Nikoli Tesli i njegovom žestokom rivalstvu sa Tomasom Edisonom, sa Itanom Houkom i Kajlom MekLahlanom u glavnim ulogama, večeras će biti premijerno prikazan na on lajn platformi Vordnklifa, jedine preostale Tesline laboratorije.

Film će biti prikazan povodom 164. godišnjice rođenja Tesle – jednog od najblistavojih umova sveta, a njegov rođendan 10. jul bio je prilika da produkcijska mreža objavi trejler za film.

Svi zaljubljenici u Teslu, noćas po američkom vremenu imaće priliku i da razgovaraju sa glavnim protagonistima filma, Houkom, koji glumi Teslu, rediteljem Almerejdom i zvezdom “Tvin Piksa” MekLahlanom koji tumači Edisona, a više informacija o progamu obeležavanju Teslinog rođendana je na teslasciencecenter.org/tesla-birthday-bash-2020 .

Prema rečima Direktora Teslinog naučnog centra Vordenklif (TSCW) Marka Alesija, svi koji pogedaju film pomoći će razvoju preko potrebnih programa i resursa za virutalno obrazovane dece i mladih, jer će novac od prodaje karata ići u taj fond.

Alesi je za Tanjug kazao da će rođendanski program biti uveličan i puštanjem u rad Teslinog transformatora i muzikom na Teslinom kalemu, odnosno transformatoru, a jedan takav koji izvodi valcere ali i “Smoke on the wather”… može se videti i u Bečom tehničkom muzeju.

Projekcija filma “Tesla”, u Vordenlifu biće ujedno i američka premijera – jer je prikazivanje filma on lajn i u drajv in bioskopima zakazano za 21. avgust.

Film je premijerno prikazan na Sandens festivalu, a Almerejda (59) je tada rekao da je skoro četiri decenije opčinjen Nikolom Teslom.

Prvi scenario koji je napisao bio je upravo o Tesli. U Londonu je trebalo da počne snimanje sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi. Prva klapa nikada nije pala, a priča o Tesli čekala je do sada, kaže Almerejda, koji je između ostalog snimio i “Hamleta” u kome je takođe igrao Houk.

U filmu “Prestiž” iz 2006. Teslu je glumio Dejvid Bouvi, a bio je to film o suparništvu dvojice mađioničara u Londonu, na prelazu vekova.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More