Dizni otvara park na Floridi uprkos pogoršanju pandemije

Foto: Tanjug/ Gabrielle Russon/Orlando Sentinel via AP
98

Zabavni park “Diznijev svet” ponovo je danas otvoren u Orlandu, posle skoro četiri meseca, sa novim pravilima uvedenim da bi se sprečilo širenje Kovida-19.

“Magično kraljevstvo” i “Životinjsko carstvo” u parku “Diznijev svet” se ponovo otvorilo danas, dok se Epkot i “Holivudski studiji” otvaraju četiri dana kasnije.

Zabavni park je otvoren u trenutku kada se registruje dramatični porast broja novoobolelih građana stanovnika Floride. Mnogi gradovi i okruzi širom države su nedavno ponovo uveli restrikcije koje su ukinute u maju, kada se činilo da je broj slučajeva opao.

Svi Diznijevi parkovi u Orlandu su zatvoreni sredinom marta, u pokušaju da se zaustavi širenje virusa. “Universal Orlando” i “SeaWorld Orlando” su se zatvorili u isto vreme ali su se ponovo otvorili pre nekoliko nedelja, nakon što su uveli slična pravila da zaštite zaposlene i posetioce, prenosi Glas Amerike.

Nova Diznijeva pravila nalažu obavezno nošenje maske i držanje distance. I posetiocima i zaposlenima se meri temperatura na ulasku u park. Vatrometi i parade su privremeno ukinuti, da bi se sprečilo veće grupisanje ljudi.

U protekla dva meseca, Dizni je otvorio svoje parkove širom planete. U maju, kompanija je otvorila Dizni Springs, kompleks prodavnica, restorana i rolerkostera u odmaralištu Lejk Buena Vista u Orlandu.

U petak, u SAD je prijavljeno više od 65.000 novih infekcija, što je najnoviji u nizu dnevnih rekorda. SAD su i dalje najteže pogodena zemlja, sa 25 odsto ukupnih svetskih potvrdenih infekcija i smrtnih slučajeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More