Predsednik Hrvatske: Za Srebrenicu NIJE KRIV CEO SRPSKI NAROD

(AP Photo/Ronald Zak)
461

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da se masakr u Srebrenici dogodio i da ga više ne treba dokazivati, ali da za njega nije i ne može biti kriv ceo srpski narod.

Milanović je rekao da se masakr u Srebrenici dogodio pre samo 25 godina i naglasio da je u istoriji moderne Evrope, a pogotovo jedne države i naroda, bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini, tako tragičan događaj zato još uvek bolna rana i ispit ljudskosti.

“Zbog budućnosti, ali i sadašnjosti, važno je kazati i prihvatiti kako za genocid nije i ne može biti kriv ceo srpski narod, veći deo naroda i uopšteno uključivati narod kao kategoriju u tu vrstu odgovornosti”, kazao je Milanović povodom obeležavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Važno je, istakao je Milanović, isto tako reći da svi krivci, “pravi krivci, najveći krivci”, do danas nisu kažnjeni.

“Žrtva Srebrenice mora biti jedna od ključnih i dobro naučenih lekcija evropske humanosti, verodostojnosti i iskrenosti”, poručio je hrvatski predsednik.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More