Iskustvo Srbina u Beču: Test me je koštao 120 evra, nadam se da su negativni ovog puta

(AP Photo/Achmad Ibrahim)
2,413

Naš državljanin Nikola Bunčić u Beču je odradio četvrti put test na koronavirus, koji je ovog puta bio potpuno drugačiji od prethodna tri.

Naime, Nikola se zarazio u Beogradu pre oko tri nedelje kada je došao na vikend da poseti svoju porodicu, piše “Nova.rs”.

Prvi test je radio u Beogradu kako bi mogao da se vrati u Austriju i tada mu je došao negativan test, međutim posle četiri dana od povratka u Beč, dobio je prve simptome.

Odradio je test koji je bio pozitivan i preležao je dve nedelje sa blažim siptomima. Nakon perioda samoizolacije, prošle srede je odradio treći test koji je opet bio pozitivan, iako nije imao više nikakav simptom.

Nedelju dana kasnije, otišao je na četvrto testiranje u jednu privatnu kliniku u Beču, a mi vam njegovo iskustvo prenosimo u celosti.

“Austrija kao država ne radi retestiranje zaraženih, već mi to sami moramo uradimo. Proguglao sam koja klinika ima pristupačne cene testova i koja najbrže izdaje rezultate i tako sam otišao na testiranje. Test me je koštao 120 evra, a ovde cene idu i do 190 evra, i rekli su mi da postoje dva način testiranja.

Jedan način je uzimanje brisa iz grla i nosa, a drugi način je grgoljenjem neke tečnosti u grlu, ali oba načina spadaju pod PCR testove. Izabrao sam grgoljanje tečnosti, jer tvrde da je to 100% tačno testiranje i tako mnogo brže izdaju rezultate. Dali su mi kovertu u kojoj se nalazila potrebna dokumentacija koju sam morao da popunim, flašicu za pljuvačku i malu flašicu sa nekom tečnošću. Tu tečnost sam morao da grgoljam dva minuta i onda da je ispljunem u flašicu koju oni posle nose na analizu.

Za ovakvu vrstu testiranja je bilo potrebno samo da ne jedem i ne pijem ništa dva sata pre toga. Čekam da mi na njihovom sajtu izađu rezultati testiranja, nadam se negativni ovog puta”, ispričao nam je Nikola.

Građani Austrije ne paniče zbog pandemije! Nikola Bunčić iz Beča otkriva i zašto!

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More