“Srbija više nema ljude za takav odstrel”! Peticija podrške vladiki Grigoriju zbog Vesićeve kampanje!

Foto: prtscreen YT
2,222

Na sajtu peticije.online počelo je skupljanje potpisa za podršku vladiki Girgoriju, nad kojim, kako se navodi, režim i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sprovode kampanju linča, piše “Nova.rs”.

“Dignimo svoj glas protiv kreiranja atmosfere linča, koju protiv vladike Grigorija, a u ime režima u Srbiji, sprovodi Goran Vesić, pomognut tabloidnom mašinerijom Aleksandra Vučića”, piše u obrazloženju peticije.

Kako se navodi, Vesić u režimskim medijima već danima vladiku Grigorija označava kao inicijatora protesta i optužuje ga da ima nameru da ga ubije, te da je vladika povezan sa kriminalcima i da je uživalac droge.

Zamenik gradonačelnika je otišao i korak dalje, pa je na svom Fejsbuk profilu objavio da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv vladike Grigorija, zbog “osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u podstrekavanju”.

“Ovom peticijom, mi dole potpisani, pružamo apsolutnu podršku preosvećenom episkopu Grigoriju protiv manipulacija i spinova koje u ime aktuelnog režima, a zarad aktuelne političke situacije, personifikovanog u predsedniku Vučiću, sprovodi Goran Vesić. Srbija je u atmosferi linča gledala kako ubijaju premijera Đinđića, Srbija je gledala kako u atmosferi linča ubijaju Olivera Ivanovića. Srbija više nema ljude za takav odstrel i Srbija neće više da bude svedok takvih atentata i to želimo jasno da poručimo ovom peticijom”, navodi se u obrazloženju.

Peticiju za podršku Grigoriju do trenutka objavljivanja ovog teksta potpisalo je 2.188 građana.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More