DODATNA OGRANIČENJA! Za ulazak u Austriju građanima ove zemlje neće biti dovoljan ni negativan test

Foto: Youtube/ printscreen
8,535

Za ulazak u Austriju državljani Bosne i Hercegovine da bi izbegli karantin trebaju imati negativan test na korona virus, ali postoje slučajevi kad ni on nije dovoljan.

Kako prenosi portal Heute razlog za ovu odluku se neće dopasti brojnim putnicima, a posebno onima koji putuju autobusima, gde je jako teško poštovati higijenske mere, prenosi “Blic”.

Kako navode mediji nije isključeno da se putnici i pored negativnog testa zaraze tokom dugog putovanja u uskom i zatvorenom prostoru. Takve putnike austrijske vlasti mogu staviti u karantin, potvrdili su u graničnoj policija Nickelsdorf, a ovo se može odnositi i na neke putnike u privatnim automobilima, piše Klix.

Zbog širenja korona virusa austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova savetovalo je svoje građane da sva nepotrebna putovanja, posebno putovanja na odmor odgode.

Iako se još uvek može putovati u Sloveniju i Hrvatsku bez većih ograničenja, vlada je objavila upozorenje najvišeg nivoa sigurnosti za putovanje u sve zemlje zapadnog Balkana i to: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnou Goru, Severnu Makedoniju i Srbiju.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More