Cela porodica iz Srbije zbog korone u bolnici u Grčkoj, deca imaju blaže simptome

Pixabay
191

Petočlanoj porodici iz Srbije, koja je bila na odmoru na Lefkadi, testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na virus Kovid-19 i ponedeljak je smeštena u Univerzitetsku bolnicu u gradu Janjini, u severozapadnom delu te zemlje.

Kako se navodi na sajtu grčke televizije Skaj, roditelji su smeštenu u Specijalnom odeljenju namenjenom za pacijente Kovid-19, dok je troje maloletne dece, koji pokazuju blage simptome, smešteno na Pedijatrijsku kliniku iste bolnice.

Grčke vlasti planiraju ukidanje zabrane letova iz određenih zemalja visokog rizika, ali sa novim merama u cilju sprečavanja širenja virusa.

Grčka pooštrava inspekcije na kopnenim granicama te će od sutra u tu zemlju moći samo putnici sa negativnim rezultatima PCR testa i to samo kroz granični prelaz Kulata-Promahonas, na grčko-bugarskoj granici, navodi Katimerini.

U prvih 11 dana jula, grčki vlasti su zabeležili četiri puta više pozitivnih testova na korona virus na kopnenim granicama, nego na atinskom aerodromu.

Studiju koja je sproveo profesor sa solunskog univerziteta Aristotel Dimostenis Sarigijanis predviđa porast slučajeva zaraženih do kraja jula.

U studiji se upozorava na povećanje broja zaraženih za 5.200 do kraja jula i 8.000 do kraja avgusta, prenosi grčki list Katimerini.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More