“Er Srbija” od danas leti za Oslo, evo koliko košta karta

Wikimedia Commons
217

Er Srbija je danas, letom JU 450, avionom erbas A319, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Osla.

Nacionalna avio-kompanija će do norveške prestonice saobraćati dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom “vodenim topovima” na aerodromu Gardermoen koji, udaljen svega 49 kilometara od norveške prestonice, predstavlja glavnu vazdušnu luku Osla, saopšteno je iz Er Srbije.

Prvi let je gotovo rasprodat u oba pravca, a karta do glavnog grada Norveške moze se nabaviti po ceni počev od 59 evra po pravcu.

Poznat kao kulturno, naučno i upravno središte Norveške, Oslo predstavlja i značajan evropski centar trgovine, bankarstva, industrije i pomorstva. Taj grad se nalazi na listi mesta sa najvišim kvalitetom života u celom svetu, uz veoma visoke ekološke standarde, predivnu prirodu i bogatu tradiciju.

Oslo je i najveći grad Norveške, a na njegovom području živi gotovo četvrtina od ukupnog stanovništva te zemlje.

“Izuzetno nas raduje što smo dodatno proširili domet naše mreže, pružajući priliku velikom broju ljudi iz naše zemlje i regiona koji žive u Norveškoj da budu bolje povezani sa svojom domovinom, porodicom i prijateljima”, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Dodaje da su u Er Srbiji sigurni da će konekcija sa jednim od glavnih evropskih aerodroma u značajnoj meri doprineti jačanju turističkih i poslovnih veza Balkana i Skandinavije.

Srpski nacionalni avio-prevoznik na severu Evrope leti još do Stokholma i Kopenhagena, a uvođenje letova do Osla omogućiće bolju povezanost celog regiona sa Skandinavijom.

Kada red letenja dostigne pun kapacitet, Er Srbija će svojim putnicima obezbediti dobre konekcije iz Osla preko Beograda do Sarajeva, Tivta, Podgorice, Skoplja, Bukurešta, Sofije, Soluna i drugih destinacija u svojoj međunarodnoj mreži, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More