Nakon šest dana, Donje Međurovo dobilo rampu

Foto/Tanjug/Dimitrije Nikolić
287

Na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, na kojem je 21. decembra u strašnom sudaru voza i autobusa poginulo šest a teže i lakše povređeno 33 putnika, postavljena je rampa i prateća oprema pružnog prelaza, javlja „Blic“.

Oprema će, kako se očekuje, biti puštena u rad odmah posle novogodišnjih praznika.

Osim polubranika, zvučne i svetlosne signalizacije koja će obaveštavati vozače na kolovozu o nailasku voza i zaustavljati saobraćaj, prelaz će imati i poseban video nadzor sa reflektorskim osvetljenjem. Tako će ubuduće biti dokumentovan svaki prolazak šinskih i drumskih vozila.
Uprkos najsavremenijoj elektronici, dodatna mera sigurnosti je da će na ovom mestu neprekidno, 24 časa dnevno, dežurati radnik železnice koji će opsluživati rampu i starati se da svaki prolazak bude bezbedan.

Putni prelaz će zahvaljujući asistenciji gradskih službi o ubrzanoj proceduri dobiti priključak na distributivnu mrežu, a za slučaj da nestane struje, rampa i kontrolna kućica obezbeđene su napajanjam iz baterija koje se pune preko solarnih panela, što je još jedan nivo sigurnosti.

Iako je planirano vreme za izvođenje radova bilo 15 dana, radnici Sektora za elektrotehničke poslove „Infrastruktura železnica Srbije“, su putni prelaz postavili za svega šest dana. Prema saznanjima „Blica“ danas i u naredna dva dana biće obavljena završna umeravanja i podešavanje elektronskih uređaja, nakon čega će i zvanično biti pušten u rad.

Tokom izvođenja radova na prelazu dežura radnik železnice koji sa zastavicom zaustavlja prolazak vozila prilikom nailaska voza, a nakon puštanja rampe u rad, radnik železnice će nastaviti da dežura u kućici.

Izvor Infobrif, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More