Zbog komplikacija izazvanih koronavirusom dve trudnice u Nišu na respiratorima!

(AP Photo/Rafiq Maqbool)
139

Zbog pogoršanja stanja, još jedna trudnica noćas je priključena na respirator, tako da su sada na mehaničkoj ventilaciji dve od tri trudnice zaražene koronom koje su na lečenju u kliničkom centru u Nišu, saznaje “Blic”.

Jedna trudnica je već nekoliko dana na respiratoru Ginekološko akušerksoj klinici, dok su dve trudnice koje su bile na Klinici za pulmologiju prebačene u novu zgradu Kliničkog centra u Nišu.

“Trudnica iz Vranja stara 34 godine koja je u šestom mesecu trudnoće, zbog naglog pogoršanja stanja intubirana je noćas i priključena na respirator. Ona je smeštena na intenzivnu negu Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u novoj zgradi Kliničkog centra. Ona se nalazi se u izolacionom boksu, odvojena od ostalih pacijenata preventivno, pošto je bila pozitivna pa negativna na kovid. Na respiratoru je i dalje na Ginekološko akušerskoj klinici i trudnica stara 27 godine iz okoline Niša koja je u sedmom mesecu trudnoće. Životno je ugrožena, ali je trenutno i dalje stabilno, bez pogoršanja a beba je vitalna.

Svakodnevno je konzilijarno sagledavaju lekari svih specijalnosti, i ono što je načelni stav jeste to da će se o eventualnom porođaju razmišljati tek posle 32.nedelje”, kaže portparol Kliničkog centra u Nišu Nikola Marković.

On kaže da je treća trudnica stara 26 godina iz Kuršumlije, koja je poslednja primljena u KC Niš na lečenje, smeštena u stacionalrnom delu nove zgrade Kliničkog centra.

“Ona je stabilna je, nije na kiseoniku, samo je prebačena zbog boljih uslova. Rezultati testiranja pokazali su da je kovid pozitivna”, kaže Marković.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More