Preminula porodilja (27) u Nišu, koja je bila na respiratoru, dan posle smrti svoje bebe

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
113

A.P. (27) iz doljevačkog sela Orljane koja je u niškom Kliničkom centru bila na respiratoru zbog obostrane bronhopmenumonije, preminula je jutros, samo dan nakon što joj je umrla beba koju je na svet donela u sedmom mesecu trudnoće, saznaje Telegraf.rs.

Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju saopštio je da je uprkos velikin naporima lekara izgubljena bitka za život porodilje.

“Juče je konzilijum Ginekološko akušerske klinike zbog trpljenja ploda koje je postajalo kritično, doneo odluku da se obavi porođaj carskim rezom. Dete je ubrzo doživelo srčani zastoj i preminulo. Stanje njegove majke je i pre porođaja bilo teško, gasna razmena je bila loša zbog čega je priključena na respirator. Nakon porođaja, stanje joj se pogoršalo, bolest je dobila sistemski karakter i ona je u jutros u 8.45 sati preminula”, kazao je Janković.

Klinički centar je izrazio saučešće porodici i kako je objasnio Janković, pokrenuta je standardna procedura za ovakve slučajeve.

“Biće urađen unutrašnji stručni nadzor od strane profesora niškog Medicinskog fakulteta različitih specijalnosti. Telo porodilje biće upućena na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije”, rekao je Janković.

Kako je nakon smrti bebe saopštila Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju, porodilja je sve vreme bila negativna na korona virus iako je imala sve simptome ove bolesti.

U niškom Kliničkom centru je i trudnica iz Vranja koja je u veoma teškom stanju na respiratoru i žena iz Kuršumlije, pozitivna na korona virus koja je stabilna.

“Ne znamo šta je, tri puta je testirana na koronu i tri puta je bila negativna”, ispričao je jedan rođak za “Blic”.

Poznanici porodice ispričali su da su mladi supružnici dva puta planirali svadbu, ali da su je oba puta odložili zbog korone…

“Sve su dogovorili, ali zbog situacije uzrokovane koronom slavlja su otkazivana, pa su morali i oni. Propala im je i muzika, na kraju su hteli da naprave neko malo veselje u svojoj kući samo za najbliže, i evo šta se desilo”, ispričao je pre nekoliko dana jedan od poznanika.

Zbog komplikacija izazvanih koronavirusom dve trudnice u Nišu na respiratorima!

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More