Detalji ubistva Srbina u Ekvadoru: Policija tvrdi naručeno ubistvo, u stanu pronađeno 250.000 evra (VIDEO)

Foto: PrintScreen/Tviter Cupsfire_gye
230

Situacija u Ekvadoru dan nakon brutalnog ubistva srpskog državljanina Saše S. (56) je veoma napeta. Građani koji žive u neposrednoj blizini tržnog centra gde je nepoznati napadač juče izrešetao Srbina naočigled supruge i ćerke strahuju za svoju bezbednost.

“Šta je obezbeđenje uradilo? Zašto nisu zatvorili vrata? Šta bi bilo da je metak rikošetirao”?, pitanja su koja građani besni i zgroženi jučerašnjom likvidacijom postavljaju vlastima.

Nišlija je izrešetan oko 18.30 dok je u jednom od restorana u tržnom centru ručao sa porodicom. Ubica mu je lagano prišao, izvukao pištolj i naočigled supruge i ćerke sasuo tri metka u glavu i telo. Nakon toga je otrčao do saučesnika koji ga je čekao na motoru i njih dvojica su nestala u nepoznatom pravcu, prenosi “Telegraf”.

Iako je policija objavila fotografije osumnjičenog, za njim se još traga. Za to vreme, društvenim mrežama kruže snimci likvidacije Srbina koji su snimile sigurnosne kamere.

Isto tako, nikom iz glave ne izbija vrisak Sašine supruge koja doziva pomoć dok krvava kleči kraj njega.

Policija je saopštila da se veruje da je Saša S. bio umešan u trgovinu drogom. Prilikom pretresa stana u kojem je živeo pronađena je velika količina novca. Lokalni mediji prenose da je reč o oko 250.000 evra.

Nije plaćao porez, ništa nije imao registrovano na svoje ime

Takođe, iako je Saša S. posedovao dokumenta Ekvadora, ispostavilo se da mu je dozvoljen privremeni boravak, te da je ličnu kartu dobio samo na period od 18 meseci. Mediji, pozivajući se na izvore, kažu da nikom nije jasno čime se Srbin tačno bavio, s obzirom da u zemlji nije registrovan kao poreski obveznik, što dodatno potpiruje sumnje da se u Ekvadoru bavio ilegalnim radnjama.

Takođe, u Ekvadoru nije imao registrovanu nijednu firmu na svoje ime, a izgleda da nije bio ni zaposlen.

Pojedini srpski mediji su preneli da je reč o čoveku koji je od ranije poznat srpskoj policiji i to zbog posedovanja narkotika. Navodno je zemlju napustio pre više godina.

Građane Ekvadora ne potresa mnogo brutalna likvidacija stranog državljanina u njihovoj zemlji, već samo i isključivo činjenica da je neko i od lokalaca mogao da strada.

“Nekad sam svakog dana trčao tu glavnom ulicom, oko centra. To više neću činiti. Pa ovo je ludilo, više nigde nije bezbedno”, objašnjava Fernando Huaman koji živi u blizini tržnog centra u kom se odigralo ubistvo.

“Znao je šta ga čega”

Policija, s druge strane, kaže da čini sve da se ovakvi zločini spreče i da je u toku intenzivna potraga za ubicom.

“Ovo je bilo naručeno ubistvo, znalo se ko je meta i to nema nikakve veze sa održavanjem javnog reda i mira niti sa bezbednošću u zemlji”, navode iz policije.

Oni su saopštili da su osim velike količine novca u stanu pronašli i brojna dokumenta i druge dokaze koje bi žrtvu mogle da povežu sa ilegalnim poslovima, najverovatnije sa trgovinom narkotika.

“U životu nema ni kazni ni nagrada, samo posledice onoga što činite. Ukoliko postoje ljudi koji su povezani sa kriminalnim aktivnostima, oni treba da budu svesni da im neko radi o glavi”, rekao je Viktor Arus, komandir Zone 8.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More