Francuska izbacuje kineski 5G sa tržišta

Foto: Pixabay.com
174

Francuske vlasti poručile su operaterima koji planiraju da kupe Huavej 5G opremu da neće moći da obnove licence za opremu nakon što one isteknu.

Time će Francuska efikasno izbaciti kinesku firmu iz poslovanja u toj zemlji kad je reč o mobilnim mrežama.

Kao i druge zemlje u Evropi, Francuska postavlja temelje za svoje mobilno tržište 5G nove generacije usred rastuće geopolitičke oluje između dve globalne supersile, prenosi Rojters.

Sjedinjene Države kažu da bi opremu kompanije mogla da iskoristi kineska vlada za špijunažu – optužbu koju su Huavej i Peking odbacili – i pritiskali su svoje saveznike da tu opremu zabrane, prenosi B92.

Francuska agencija za kibernetičku sigurnost ANSSI saopštila je ovog meseca da će operaterima omogućiti upotrebu opreme, uključujući „Huavejeve“, pod licencama od tri do osam godina.

Ali dodala je i da apeluje na operatere da trenutno ne koristi opremu kineske kompanije. Operatori moraju da podnesu zahtev za desetine licenci za opremu koja pokriva različite delove zemlje.

 

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More