Muke turista u Španiji: Na more odu zdravi, vrate se s koronom

foto Pixabay.com
238

Španija se nalazi na listi 59 zemalja izuzetih od karantina u koju Britanci mogu da putuju i, zasad, bez potrebe da se izoluju na 14 dana kada se vrate u domovinu. Međutim, samo ovog vikenda u zemlji je prijavljen 4.581 novi slučaj infekcije.

Ovakvi rezultati, kako prenosi Dejli mejl, podstakli su španske zvaničnike da već ove nedelje donesu odluku o pooštravanju mera unutar pojedinih pokrajina koje su pokazale rast novoobolelih. To bi, kako tvrde, imalo smisla, ukoliko se broj novih slučajeva u narednim danima bude drastično beležio.

Juče je jedna britanska turistkinja izazvala opštu pometnju u letovalištu Lanzarote, pošto je testirana pozitivno na kovid-19 i sada se nalazi u karantinu nakon dolaska iz Velike Britanije na odmor.

Devet drugih osoba sa kojima je ona imala kontakt takođe je moralo da prođe test, a njihovi rezultati su bili negativni. Ova Britanka je inače prva turistkinja iz Velike Britanije koja je pozitivno testirana u Lanzaroteu otkad je Španija otvorila svoje granice 21. juna.

Posumnjala je da ima virus kada se njen suprug nije osećao dobro po dolasku u hotel i imao je temperaturu. Međutim, dva testa na koronavirus pokazala su se negativnim u njegovom slučaju.

Ova žena je rutinski testirana zbog suprugovog lošeg stanjaa i uprkos tome što nije imala nikakve simptome njoj je potvrđeno da ima kovid-19.

Ostrvsko zdravstveno odeljenje saopštilo je da su koronavirusni protokoli aktivirani odmah po dolasku ovog bračnog para, tako da su oni imali minimalni kontakt sa drugim ljudima. Specijalni tim je odmah krenuo u akciju kako bi pronašao sve kontakte, uključujući i osoblje hotela.

Lanzarote trenutno ima jedanaest aktivnih slučajeva koronavirusa. Osim ove žene, tu je i jedan Meksikanac koji je sa simptomima prebačen na lečenje u bolnicu i devet ilegalnih imigranata koji su pokušali da budu prokrijumčareni na ostrvo u malom čamcu.

Trenutna statistika korona slučajeva u Velikoj Britaniji povoljnija je u odnosu na bilanse prethodnih nedelja. Od korone su u Engleskoj i Velsu preminule 283 osobe u sedmici koja se završila 10. jula, što je pad od 418 slučajeva u odnosu na sedmicu iza ove.

Izvor nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More