Dr Nestorović inspirisan Teslom objavljuje knjigu o prednostima šamanske medicine i samoizlečenju

Foto: printscreen/youtube
280

Kontroverzni lekar i član Kriznog štaba, pulmolog dr Branimir Nestorović, povukao se sa televizijskih ekrana i ostavio iza sebe misteriju. I dok se javnost pita šta se sa njim dogodilo, Nestorović je u jednom potpuno drugačijem intervjuu još jednom potvrdio da je u najmanju ruku – specifičan.

Govoreći o svemu i svačemu, od ranog detinjstva do epidemije korone, po svom dobrom običaju, dotakao se pulmolog i svoje omiljene teme alternativne medicine, pa je progovorio i o šamanstvu koje mu po svoj prilici nije strano.

Knjiga dr Branimira Nestorovića “Između dva sveta” počinje nastankom života na zemlji, time šta je život a šta smrt, kakva je energija, a sadrži puno citata iz stručne literature koji potvrđuju da se nauka bavi tim fenomenima, da nema razlike između materijalnog i duhovnog sveta, već je samo razlika u njihovoj percepciji. Pisao je i o medicini, svemu onom što ona nudi, a završava se njenim slabostima, dok je jedno poglavlje posvetio ajurvedskoj, tradicionalnoj kineskoj i šamanskoj medicini i njenom odnosu sa filozofijom medicine zapadne Evrope.

– Savremena medicina se obraća samo telu, leči bolest kao skup simptoma u telu koje je skup organa. Ali, telo je mnogo više od toga. Skup organa objedinjuju naša duša i naša svest, a bolesti su poremećaj protoka energije – napominje dr Nestorović koji je ovu knjigu, na 600 strana, pisao tokom proteklih 10 godina.

– Tri puta sam je predavao u štampu, povlačio je, pa dopisivao, prepravljao i kad sam shvatio da tako može u nedogled, odlučio sam da je objavim. Moto knjige je Teslina misao da o svemiru treba razmišljati kao o frekvenciji vibracija. Sve je vibracija i mi smo deo nje. Sve vibracije utiču na ostale ljude, a optimistička je ideja da možemo sami uticati na psihičko i fizičko zdravlje.

Pisao je u knjizi “Između dva sveta” dr Nestorović i o ishrani koja može značajno pomoći u prevenciji najtežih bolesti, o vežbama disanja, značaju kretanja, molitve, a tu je i mnogo konkretnih saveta na ovu temu.

– Knjiga ima četiri dela. Prvi je o životu, filozofskim principima, vodi, suštinskim načinima lečenja, a sve to je zasnovano na naučnoj osnovi za šta postoje dokazi. Ali, ljudi o tome ne znaju dovoljno. Pisao sam i o homeopatiji, ajahuaski, njihovom fantastičnom delovanju na celo telo, pa bi i lekari trebalo da je pročitaju.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More