Otkazane sve manifestacije u Banjaluci

Banja Luka za doček 2018.godine/Foto/Printscreen/You Tube
232

BANJA LUKA – Prvi put od rata Banja Luka će u novogodišnjoj noći biti tiha, jer su sve manifestacije i one dečje i novogodišnji koncerti otkazani zbog, pre svega, bezbednosti učesnika, turista i građana.

To je poručio danas gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić, na vanrednoj konferenciji za novinare, a nakon sinoćnjih događanja u tom gradu tokom i nakon mitinga “Pravda za Davida”, čije održavanje je bilo odobreno.

“Neka tu tišinu shvate oni koji treba da reše slučaj Dragičević, neka shvate organi vlasti koji čine ili ne čine da se taj slučaj reši i neka čuju Banjalučani i razmišle da li nam treba lep i dobar grad da u njemu živimo i zajedno radimo”, rekao je Radojičić.

Gradonačenik je rekao da duboko veruje u ovaj grad koji, kako je rekao, ima veliku šansu za razvoj, mnogo veću nego neki drugi.

Otkazana je i Dečja Nova godina jer su sinoć, prema rečima Radojičića, Banjalukom šetale određene grupe, a on ne želi da nijedno dete bude na bilo koji način traumatizovano.

Ukazao je da je gradska uprava imala veliko razumevanje za okupljanja grupe “Pravda za Davida”, da nisu hteli nikoga da povrede, ali je podsetio da je i tokom proteklih meseci niz događaja i manifestacija otkazano upravo zbog tih okupljanja.

Ocenio je da su protesti tokom vremena evoluirali i promenili svoj narativ.
Radojičić je rekao da u gradu sa 200.000 stanovnika, svako ima svoj ritam života, neko slavi, neko tuguje, dolaze gosti, te da grad može da živi samo ako ima tolerancije i razumevanja.

“Sve drugo ruši grad”, rekao je Radojičić na konferenciji za novinare na kojoj nije bilo pitanja.

Istakao je, međutim, da su sinoć prekršena sva pravila protesta “Pravda za Davida”, da su učesnii onemogućili održavanje drugog skupa koji je blagovremeo bio izmešten sa Trga Krajine.

Rekao je da su građani koji su tu bili da bi prisustvovali drugoj manifestaciji bili preplašeni, te da je to činjenica, ali da to nije tolerancija i ničim ne može biti opravdana.

“Žalosno je to što se dešava u našem gradu. Da neko misli da nas treba baciti u blato unutrašnjh sukoba, netolerancije da za Dan republike treba okrenuti Srbe na Srbe i da još više ljudi treba da se odseli odavde”, rekao je Radojičić i upitao građane Banjaluke da li im odgovara ovakva situacija.

Radojičić je rekao da slučaj Dragičević treba rešiti ali ne nasiljem.

Smatra da svi u Banjaluci treba da se ujedine i da zajedno kažu istražnim organima, policiji, vlastima – rešite slučaj Dragičević.

Radojičić je pozvao građane da ne podlegnu međusobnim podelama.

Izvor Infobrif, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More