Nemački državljanin spasen na Brezovici

Foto/Printscreen/You Tube
439

BREZOVICA – Nemački turista Patrik Vaišelbaumer, koji se u kasnim večernjim satima u nedelju našao na najvišem vrhu Ski centra Brezovica, uspešno je spasen zahvaljujući pravovremenoj akciji Gorske službe za spasavanje – Dane tim Brezovica.

Vaišelbaumer se nalazio na vrhu Piribreg na visini od 2.542 metra, a u akciji spašavanja učestvovalo je oko desetak ljudi.

Akcija je izvedena u kratkom roku, nakon dobijenog poziva za pomoć.

Iz Dane tima su naveli da je spasilačka misija prošla bez problema iako im vremenski uslovi nisu ni malo išli na ruku.

„ Nakon duže potrage Patrik je spasen i sproveden do hotela Molika na skijalištu gde mu bila pružena prva pomoć. Pronađen u teškom stanju sa jakim promrzlinama”, rekao je Nenad Gligorijević iz Dane tima za Tanjug.

Dobro je, kazao je, da smo u akciju krenuli bez odlaganja i ja ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u akciji.

Nakon nekoliko časova potrage akcija je završena uspešno što je i najvažnije. Patrik je sada dobro. “, rekao je Gligorijević.

Nemački turista je zahvalio svima koji se, kako je rekao, nisu štedeli i krenuli u njegovu potragu i ako su uslovi za tako nešto bili izuzetno teški.

Istakao je da je Ski-centar Brezovica, prelepa planina sa puno zimskih čari i da će trenutak i ljude koji su ga spasili pamtiti celog života.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More