Austrija: Većina građana smatra da je popuštanje mera preuranjeno!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Kerstin Joensson
1,137

Većina Austrijanaca, Nemaca i Švajcaraca smatra da je popuštanje mera u borbi protiv korona virusa usledilo preuranjeno.

Prema istraživanju javnog mnjenja agencije “Marketagent”, 56 odsto građana Nemačke, Austrije i Švajcarske smatra da je bilo prerano popuštanje mera.

Opet Srbi! Nemački Institut objavio iz koje zemlje dolazi najveći broj zaraženih KORONOM!

To mišljenje zastupa pre svega generacija iznad 60 godina starosti.

Kada je reč o radu vlade u Austriji, 55 odsto ispitanika je zadovoljno, u Nemačkoj 58, a u Švajcarskoj čak 64 odsto građana.

Otvaranje granica za letnji odmor manje od jedne trećine Austrijanaca smatra dobrom odlukom, dok je u Švajcarskoj i Nemačkoj za deset odsto veći udeo podržavalaca te odluke.

Osam od deset Austrijanaca računa da će na jesen ili zimu uslediti drugi talas korona virusa, pa oko 40 odsto očekuje novo zatvaranje.

Jedina evropska zemlja koja građanima ne propisuje nošenje maski! “Beskorisne su”!

U Nemačkoj čak 54 odsto smatra realnim taj scenario.

Više od polovine Austrijanaca veruje da će tokom iduće godine uspeti prodor u pronalaženju leka ili vakcine protiv korona virusa, a jedna petina to očekuje tek 2022. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More